asseco Aimtec murr

Moderní výroba - motivační faktor

Výrobce flexibilních kolaborativních robotů, společnost Universal Robots, průkopník spolupracující robotiky, otevřela novou kancelář v Praze, odkud bude rozšiřovat své aktivity na trhy regionu CEE. Při té příležitosti rozšiřuje svůj regionální tým a hledá partnery. 

 

Robotizace už dávno není výsadou jen velkých firem, stává se realistickou cestou k růstu i pro malé a středně velké firmy. Podle dat společnosti ABI Research, které prezentovala ve zprávě „Collaborative Robotics: State of the Market/State of the Art”, vzroste do roku 2020 hodnota trhu s kolaborativními roboty z 95 mil. na více než 1 mld. dolarů. Vstupní investice do této technologie se každým rokem snižují a tak mohou i menší podniky nabízet vyšší efektivitu výroby za pomoci kolaborativních robotů a schopnost lépe nastavit objemy produkce podle aktuálních požadavků trhu.
Dnešní trend automatizace výrobního procesu zvyšuje adaptabilitu podniků na požadavky trhu. Zvyšuje se výkon i kvalita produkce. Trh pro roboty ve střední a východní Evropě se během posledních několika let výrazně vyvinul. Roboticky nejvyspělejší zemí je Česká republika se svým 15. místem v žebříčku globálních prodejů robotů v roce 2014. Mezi roky 2014 - 2015 vzrostlo použití robotů v Čechách o 70 %. 
Finančně dostupné flexibilní roboty UR 3, 5 a 10 (pojmenování modelů je dle nosnosti v kg) nabízejí jednoduchou instalaci a rychlou návratnost investice (dle vyjádření firmy za 6,5 měsíce) výrobním podnikům všech velikostí. Kromě toho je hlavní prioritou těchto robotů bezpečnost. Díky citlivosti nastavení okamžitě zastaví svůj pohyb již při odporové síle 50 newtonů. Disponují neomezeným otáčením koncového kloubu a snadným programováním. UR vkládá až 30 % nákladů do vlastního vývoje.
Jak nám sdělil nový generální manažer společnosti pro střední a východní Evropu, Slavoj Musílek, Universal Robots rozšiřuje síť svých partnerů, aby byli schopni firmám efektivně dodávat řešení automatizace výroby – bez ohledu na jejich velikost a odvětví, ve kterém působí. Ať je to automotive sektor, výroba elektronických zařízení či rehabilitačních pomůcek, ve strojírenství, stavebnictví apod.
 

 
Publikováno: 11. 5. 2016 | Počet zobrazení: 1835 článek mě zaujal 450
Zaujal Vás tento článek?
Ano