asseco Aimtec murr

Walter nabízí aplikaci pro optimalizaci opotřebení

Pomocí nové aplikace lze identifikovat všechny specifické formy opotřebení u vyměnitelných břitových destiček, nástrojů monolitních i ze slinutého karbidu. Jelikož platí, že jen ten, kdo své nástroje používá optimálně, snižuje jejich opotřebení a s ním spojené náklady.

 

Aplikace pomáhá uživatelům optimalizovat opotřebení nástrojů od frézování přes vrtání a závitování až po soustružení – včetně ISO soustružení, drážkování, zapichování a upichování. Pro spolehlivou identifikaci je každá forma opotřebení znázorněná graficky i na fotografiích s funkcí přiblížení. Ke každému vzorku opotřebení vidí uživatel popis, za jakých podmínek příslušný typ opotřebení vzniká a jak mu lze zabránit nebo ho snížit. Navíc aplikace poskytuje doporučení, jako např.: použít řezný materiál odolný proti opotřebení; snížit posuv; snížit řeznou rychlost; zvýšit tlak chladiva; nebo zkontrolovat orientaci atd. Na základě těchto doporučení lze snížit opotřebení a tím prodloužit životnost nástroje.
Čtyřiadvaceti jazyčná aplikace je uživatelsky přívětivá s intuitivním ovládáním. Má v sobě integrovanou funkci e-mailu, pomocí které může uživatel poslat zpětnou vazbu přímo vývojářům. Funguje na všech mobilních zařízeních, jako jsou chytré telefony, notebooky a tablety. Aplikace je navíc také on-line na webových stránkách Walter.
 

 
Publikováno: 11. 5. 2016 | Počet zobrazení: 1859 článek mě zaujal 412
Zaujal Vás tento článek?
Ano