asseco Aimtec murr

Vzpomínka na EMO v barvě pomeranče

Česká pobočka společnosti Mazak připravila 10. - 11. února ve svém Technologickém centru v Jažlovicích v rámci akce nazvané EMO Encore ukázky praktického obrábění na 7 strojích včetně třech, které byly předvedeny na milánském veletrhu.

 

Partnery akce byli hlavní výrobci obráběcích nástrojů - společnosti Iscar, Sandvik Coromant, Walter, Seco, Taegu-Tec a firmy Blaser, Wemac a Weico. Nechyběli ani zástupci společnosti Technology Support, prezentující software Gibbs CAM a technologii vysokotlakého chlazení ChipBlaster.
Prezentace byla zaměřena na představení nové generace tzv. inteligentních strojů s řadou funkcí a technologií pro vysoce přesné obrábění (včetně úhlů a rohů a vylepšeného dokončování povrchu), jako např. aktivní kontrolu vibrací, monitoring výkonu vřetene, podávání materiálu a zvýšení bezpečnosti.
Novinka pod označením Smooth Technology zahrnuje i nový hardware Mazatrol SmoothX CNC a servo systémy, které usnadňují obsluhu, zkracují doby obrábění a dále integrují CNC do systému celkového řízení továrny. Výsledkem je průlomové řešení systému CNC, využívající intuitivní operace podobně jako smartphony a tablety. Síťová integrace Mazatrol CNC umožňuje sdílení dat mezi SmoothX CNC a kancelářskými PC pro zvýšení produktivity, k němuž Mazak nabízí specializované aplikace Smooth CAM RS, Smooth PMC, Smooth Tool Management a Smooth Monitor pro monitorování obráběcího procesu a informace pro údržbu strojů.
Tým českého Mazaku předvedl ukázky obrábění na “milánské kolekci” zahrnující modely Integrex i-200S, Quick Turn PRIMOS 150S s výkonným chlazeným elektrovřetenem a VORTEX i-800V/8S.
Pokročilé multitaskingové dvouvřetenové obráběcí centrum i-200 S v novém designu patří k vlajkovým lodím značky a představuje špičkového zástupce strojů kategorie “komplexní obrábění na jedno upnutí”. Moderní soustružnické centrum Quick Turn PRIMOS 150S s vysokorychlostním chlazeným elektrovřetenem je nejvýkonnější variantou řady Primos. Nabízí možnost automatizovaného bezobslužného provozu a o pětinu menší zástavbový prostor ve srovnání s obdobnými stroji. Pětiosé vertikální obráběcí centrum VORTEX i-800V/8S s až 10 000 ot/s a vysokorychlostním posuvem až 52 m/s je určeno k obrábění masivních součástí o Ø 1700 mm, maximální výšce 160 mm a hmotnosti až 3 t.
Kromě strojů prezentovaných na EMO v Miláně měli účastníci akce možnost zhlédnout ukázky obrábění i na dalších strojích, např. Variaxis i-500 SN, Integrex J-200 S a Vertical center Smart 430.
 

 
Publikováno: 12. 5. 2016 | Počet zobrazení: 2006 článek mě zaujal 462
Zaujal Vás tento článek?
Ano