asseco Aimtec murr

Roční čekání je u konce, veletrh začíná

Nadšenci i odborníci elektrotechnické komunity se konečně dočkali. Největší oborová událost roku, veletrh AMPER 2016, začíná již tento měsíc. Od 15. do 18. března se na brněnském výstavišti představí tuzemské i světové špičky v prosperujících oborech elektrotechniky a elektroniky, sekundovat jim budou startupové firmy, které na svou šanci teprve čekají. 

 

Vše zastřeší celá řada odborných a mediálních partnerů, kteří se podíleli na tvorbě doprovodného programu veletrhu a podporovali jej v průběhu celého minulého roku.

Pevná základna vystavovatelů
Veletrh je v prvé řadě o expozicích vystavovatelů a těch je v letošním roce opět k šesti stům. Svět nejmodernějších technologií představí letos na dvou samostatných expozicích společnost ABB. V hale V návštěvníkům odhalí novinky z oblasti procesní automatizace a v hale P předvede produkty a technologie napříč svými divizemi. V hale P nepřehlédnete také expozici jedné z největších elektrotechnických firem v ČR, společnosti SIEMENS, jejíž letošním hlavním tématem bude digitalizace. V zastoupení svých divizí Digital Factory & Process Industries and Drives, Energy Management a nově i divize Building Technologies tak bude představena jejich vize digitalizace průmyslu, energetiky a infrastruktury.
V sekci elektroinstalační techniky a inteligentní elektroinstalace uvedou své novinky např. WAGO Elektro, SCHMACHTL CZ, KOPOS KOLÍN, OEZ, PHOENIX CONTACT, Schneider Electric CZ, Enika, EROCOMM, NOARK Electric Europe, Elektro-System-Technik a další významné společnosti.
Oblast výrobních zařízení pro elektrotechnický průmysl je také zastoupena největšími hráči Československého trhu. Ve výstavní hale F naleznete expozice PBT Rožnov p. R., MP elektronik technologie a mnoho dalších, ke kterým se přidává i rakouský výrobce ASM Assembly Systems. Kompletní seznam vystavovatelů naleznete v online podobě na webových stránkách veletrhu.

Zajímavosti doprovodného programu
Jak již bylo zmíněno, na veletrhu se představí i startupové firmy. Dojde k tomu díky doprovodnému programu veletrhu, AMPER Start Up, který podporuje začínající projekty a umožňuje jim vlastní prezentaci na společné expozici v hale F. Programu se zúčastní 8 firem, které svým zaměřením pokrývají širokou škálu produktů a služeb. Společnost ELEDUS představí přistroj pro průmyslovou rentgenovou defektoskopii, firma Galavito své inovativní elektrické venkovní topení, které sama vyvíjí i vyrábí. Ing. František Beneš ukáže měřicí zařízení pro automatické trvalé monitorování strojů poháněných asynchronními motory a indikaci jejich možných závad. LAN2M vyvinula speciální VPN Router pro vzdálenou diagnostiku a upgrade softwaru u průmyslových strojů. Zcela nový outdoorový automatický digitální videoprojektor bude prezentovat společnost LumiTrix. Další z účastníků, firma Maat, představí svou komunikační službu Maatrix pro řešení IT komunikace a následný incident response. POLTECH CZ a jejich pneumatický odizolovávací a krimpovací stroj s vlastní řídicí jednotkou se bude také hlásit o svůj díl pozornosti. Stejně tak i Sewio Networks, kteří uzavírají seznam letošních účastníků se svým systémem průmyslové lokalizace k optimalizaci logistických a výrobních procesů.
AMPER SMART CITY reprezentuje specifické odvětví tzv. chytrých technologií, které si klade za cíl zvýšit kvalitu života ve městě. Na prezentaci smart city novinek přímo na stáncích vystavovatelů bude navazovat konference „SMART CITY v praxi“ určená pro technicky zaměřené odborníky, kteří budou tato chytrá řešení implementovat do konkrétních řešení v daném městě.
Na veletrhu budou mít možnost nejen odborní zástupci municipalit navštívit např. společnost ECO LED SOL, která se specializuje na výměny veřejného osvětlení v obcích. Zajímavou novinku v oblasti smart city představí také slovenská společnost DIDACTIC Martin, dodavatel výukových systémů německé firmy Lucas-Nülle. Konkrétně jde o trenažér inteligentní sítě Smart Grid - Micro Grid. Jedinečnou technologii komunikace v premiéře ukáže společnost SimpleCell Networks, která je operátorem celorepublikové mobilní sítě SIGFOX pro Internet věcí. Pomocí této sítě mohou věci, senzory a zařízení být nezávislá na elektřině, vydržet na bateriích 5 - 15 let, komunikovat s velmi vysokou spolehlivostí a bezpečností. Chytré smart city technologie bude prezentovat také firma Teco, specialista na průmyslovou automatizaci, inteligentní elektroinstalaci a Smart Grid. Návštěvníci veletrhu si také mohou prohlédnout 100% elektrický nízkopodlažní autobus EKOVA Electron od firmy EKOVA ELECTRIC.
Na téma Elektromobilita v doprovodném programu AMPER Motion se letos představí ve veletržní premiéře několik zajímavých vozů. Mezi nimi i vozy značky Toyota, konkrétně ikona mezi hybridy Toyotu Prius, dále vozy Toyota RAV4 a Lexus NX300h. Porsche Inter Auto CZ, Brno bude na veletrhu s vozy značky Volkswagen. Nepřehlédněte jejich e-up!, e-Golf a Passat GTE 1,4 TSI Plug-in-Hybrid. Synot Auto přiveze elektromobily pro moderní město BMW i3 a i8. Nechybí ani průkopník elektromobility u nás, společnost Nissan se svými Leafy a užitkovými vozy e-NV200. Kromě nich bude k vidění vůz Tesla firmy Business Lease, Škoda Citigo společnosti TG Drives a elektrokoloběžky od Elektroboom zahajující novou éru městské mobility. Do Čech také v tomto roce dorazila novinka z Ameriky, kterou představí společnost Eurocycles. Jde o elektrické motorky s neuvěřitelným výkonem a točivým momentem.
AMPER Motion ale není pouze o dopravních prostředcích. Zúčastní se jej i vystavovatelé podporující rozvoj infrastruktury pro elektromobilitu. Společnost QMX předvede svou aplikaci Polyfazer pro dobíjecí stanice, AUTO Sas unikátní regenerátor akumulátorů pro elektromobilitu a firma EVSELECT bude demonstrovat nabíjecí zařízení kompatibilní s každým elektrickým vozidlem využívající koncovku J1772 typ 2.     
Kromě výše zmíněných perliček doprovodného programu nezapomínejme ani na přednášková fóra věnovaná Automatizaci a Optonice, která budou probíhat po celou dobu veletrhu ve výstavních halách V a F. Poprvé na veletrhu proběhne také celostátní setkání elektrotechniků - celkem tři dny nabité informacemi, 8 špičkových lektorů a témata od norem až k příkladům z praxe.
To vše a mnohem více naleznete na letošním ročníku veletrhu AMPER. Pro více informací navštivte webové stránky www.amper.cz a pro více zážitků navštivte brněnské výstaviště od 15. do 18. března 2016.
 

 
Publikováno: 12. 5. 2016 | Počet zobrazení: 2040 článek mě zaujal 472
Zaujal Vás tento článek?
Ano