asseco Aimtec murr

Hybridní crossover Niro

Novinka automobilky Kia s názvem Niro, která bude představena na autosalonu v Ženevě, má předznamenávat vývojový směr zcela nové platformy pro ekologické modely značky. Nenavazuje na žádný model v portfoliu Kia.

 

Stylisticky vznikl Niro v návrhářském centru automobilky v Kalifornii a v korejském Namyangu. Svými rozměry je někde mezi modely Sportage a cee’d. Oděn je do aerodynamické karoserie s nízkým součinitelem aerodynamického odporu (Cd jen 0,29) se siluetou crossoveru.
Nová platforma byla navrhována odděleně od stávajících modelů. Jde o praktický a prostorný crossover disponující nízkou spotřebu paliva díky vyspělému hybridnímu pohonu, který sestává ze zážehové jednotky 1,6 l GDI o výkonu 77 kW spolupracujícího s elektromotorem o výkonu 32 kW a lithium-polymerového akumulátoru s kapacitou 1,56 kWh. Motor je propojen s nyní vyvíjenou 6stupňovou dvouspojkovou převodovkou 6DCT vlastní konstrukce.
Niro staví na proporcích kompaktního SUV s doširoka navrženým postojem, který mu zdůrazňuje stabilitu a nízké těžiště. Díky dlouhému rozvoru 2700 mm a krátkým převisům mají cestující v interiéru dostatek místa.
 

 
Publikováno: 13. 5. 2016 | Počet zobrazení: 2059 článek mě zaujal 448
Zaujal Vás tento článek?
Ano