asseco Aimtec murr

Inovace a nové technologie

Už se to blíží... co nevidět se otevřou brány PVA EXPO PRAHA a návštěvníci budou moci opět po roce navštívit ucelenou přehlídku jarních průmyslových veletrhů. Letošní soubor veletrhů zahrnuje FOR INDUSTRY se strojírenskými technologiemi, FOR ENERGO zaměřený na výrobu a užití energie, FOR LOGISTIC pro logistiku, skladování a manipulaci, FOR 3D pro 3D technologie a nově se k nim přidal FOR INFOSYS s nabídkou informačních systémů pro průmysl.  

 

Široká nabídka novinek a technologií nebude vše, co můžou návštěvníci vzhlédnout, připraveny jsou také tematické přednášky a odborné semináře. Navíc hned první den veletržní akce, tj. 10. května, se uskuteční 2. ročník ENERGO SUMMITu, kde kromě domácích řečníků budou mít svůj prostor také zahraniční odborníci.
Letošní 15. ročník veletrhu FOR INDUSTRY by si rozhodně neměli nechat ujít příznivci obráběcích strojů, nástrojů a strojírenských technologií. Mezi vystavovatele se vrací firma TAJMAC – ZPS, která kromě dvou dlouhotočných automatů a jednoho obráběcího centra na ploše přes 200 m² představí také atrakci pro návštěvníky - really speciál ve firemním brandu. Společnost TEXIMP si připravila tří a 5osé vertikální vysokorychlostní obráběcí centrum HAAS vhodné pro sériovou výrobu s požadavkem na krátké časy obrábění.  Na veletrh se letos vrací také společnost CNC INVEST, nově se představí První hanácká BOW, zatímco tradičně se veletrhu zúčastní společnosti PROFIKA, MRG CZ, TST SERVIS či Pegas-Gonda, RWT, Boukal, Rexim či JC-Metal s novou řadou upínek a novinkou ze svařovacích stavebnic od firmy Siegmund. Systém 22. Advantage, poskytovatel zařízení pro povrchové úpravy, předvede mimo jiné dva obráběcí stroje firmy OTEC. Návštěvníci  se mohou seznámit s mobilní kalibrační laboratoří M&B CALIBR a pak na prezentaci firem Mitutoyo Česko či DEOM. Pružiny Praha představí kalené planžety a svou novinku - pružiny z nekruhových drátů. Kromě těchto firem nabídne inovace a novinky ve svých expozicích řada dalších vystavovatelů.
Na veletrhu FOR LOGISTIC se již tradičně představí Jiří Štěpánek – INDEVA, firmy WANZL, KASYS nebo např. TENTE s novinkou E-Drive 1. Jde o elektricky poháněné kolečko, umožňující snadnou manipulaci s těžkým nákladem. Letos poprvé se na veletrhu představí společnost ITFutuRe s komplexní sadou aplikací a nástrojů plusSystem, mající za cíl urychlit, zjednodušit a zpřesnit provádění běžných operací, či společnost CCV, jež drží pozici jediné informačně ucelené vstupní brány do světa EDI a bezpapírové výměny obchodních a logistických dokladů v ČR. V rámci doprovodného programu vystoupí společnost DEKRA s konferencí na téma bezpečné zajištění nákladu i s praktickými ukázkami.
V novém veletrhu FOR INFOSYS předvede společnost Unicorn Systems novinky z oblasti informačních a komunikačních technologií jako např. ICT řešení. Prostřednictvím svých produktů a služeb sestaví řešení zákazníkům z oblasti energetiky a utilit, komunikace a médií, výroby, obchodu i dalších oborů v dohodnuté kvalitě, kvantitě, termínu i rozpočtu a zúčastní se i doprovodného programu, v rámci kterého vystoupí s prezentací na téma Industry 4.0 – Budoucnost IT v průmyslu. Prvního ročníku tohoto veletrhu se zúčastní i další zajímaví vystavovatelé, rozhodně si je nenechte ujít.
Mezi vystavovateli veletrhu FOR 3D se představí společnost TOBEINCO, která je prvním českým výrobcem kartonových brýlí na virtuální realitu PanoBoard - Google Cardboard. Návštěvníci si mohou vyzkoušet brýle na virtuální realitu značek Homido, Vrizzmo, BeeVR, PanoBoard, 360° kameru 360fly a 360° rigy na GoPro kamery Freedom360 a otestovat si tak zážitek z virtuální reality na vlastní kůži. V expozici firmy TECNOTRADE OBRÁBĚCÍ STROJE budou k vidění hned tři druhy 3D tiskáren typu MakerBot Replicator 2, MakerBot Replicator 5th Gen a MakerBot Replicator Z18. Dále se na veletrhu odprezentují např. firmy CheckTerra, ABBAS a další.
Doposud se veletrh FOR ENERGO zaměřoval především na výrobu a rozvod elektrické energie, ale nyní přichází se zcela novou koncepcí. Soustředí se zejména na výrobu, rozvod a užití energií v širším pojetí. Nomenklatura se rozšířila ve spolupráci s odborníky na energetiku a s ČVUT v Praze. Generálním partnerem tohoto veletrhu i ENERGO SUMMITu se stala Skupina ČEZ a partnerem Skupina ÚJV.

ENERGO SUMMIT - se koná jednou za dva roky a letošní druhý ročník mezinárodního energetického summitu reaguje na aktuální témata energetického sektoru. Záštitu nad tímto projektem převzalo Ministerstvo průmyslu a obchodu, Svaz průmyslu a dopravy ČR, Elektrotechnická asociace ČR, Hospodářská komora ČR a nově také předseda vlády Bohuslav Sobotka.

Přijďte za poznáním...
Hlavní město je již tradičně místem setkání špičkových odborníků, obchodníků a představitelů veřejné správy a veletržní areál PVA EXPO PRAHA tomuto faktu také přispívá. Je výborně dopravně dostupný, nachází se na konečné stanici metra C - Letňany, má ideální napojení na dálnici a obchvaty Prahy. Návštěvníci průmyslových veletrhů od 10. - 13. května mohou využít parkoviště v areálu výstaviště a dalšího odstaveného parkoviště v těsné blízkosti.

www.prumysloveveletrhy.cz

 

 
Publikováno: 2. 6. 2016 | Počet zobrazení: 2299 článek mě zaujal 452
Zaujal Vás tento článek?
Ano