asseco Aimtec murr

Software pro údržbu vzdálených přístrojů

PDM - Simatic Process Device Manager je software společnosti Siemens, nyní rozšířené ve verzi 9.0 o nové funkce. Jde o univerzální, na výrobci nezávislý nástroj pro konfiguraci, nastavení parametrů, spouštění, diagnostiku a údržbu chytrých vzdálených přístrojů a komponent pracujících se všemi komunikačními standardy.

 

Díky nové verzi, která nabízí přes zabezpečenou komunikaci server-klient dostupnost přístupu k vzdáleným přístrojům, mohou pracovníci údržby vůbec poprvé nastavovat parametry libovolných vzdálených přístrojů v celé fabrice pomocí standardního prohlížeče. Tím se zvyšuje jejich flexibilita a zkracuje se čas strávený přesunem z místa na místo a samozřejmě se obsluze strojů zkrátí doba čekání na servisní techniky. Během údržby dochází k rychlé lokalizaci míst měření. Servisní technici pak mohou rychle upravovat celkový přehled o přístrojích a uvolňovat jednotlivá místa měření.
Nová verze PDM 9.0 umožňuje export nastavených parametrů z inženýrské stanice na jednotlivé servery, které disponují softwarem Simatic PDM. Pracovníci údržby tak mohou zpracovávat data na vzdálených přístrojích pracujících v konkrétní části závodu bez nutnosti přístupu k inženýrské stanici či velínu, což je výhodné pro sdílené uchovávání dat. Funkční testy a nastavení parametrů mohou být nyní prováděny přímo na místních stanicích Simatic PDM. Stanici lze používat buď na místní, nebo centrální úrovni. Obě možnosti je možné zkombinovat do jednoho systému, např. do autonomní nezávislé aplikace v terénu pro testování při převzetí systému (FAT) s celkovou centralizovanou správou.

 

 
Publikováno: 2. 6. 2016 | Počet zobrazení: 1883 článek mě zaujal 476
Zaujal Vás tento článek?
Ano