asseco Aimtec murr

Dynamika a přesnost po celou dobu životnosti

Proporcionální průtokové ventily VPCF společnosti Festo vynikají krátkou dobou reakce, vysokou opakovatelnou přesností a kompaktní konstrukcí. Neobsahují látky bránící nanášení laků a jsou certifikovány podle ATEX. Jsou proto vhodné i pro aplikace s ochrannými plyny a pro regulaci průtoku vzduchu a otáček pneumatických motorů v lakovnách a průtokových zařízeních.

 

Proporcionální průtokové ventily VPCF regulují průtok připojenými pneumatickými spotřebiči. Odpor průtoku a kolísání napájecího tlaku stlačeného vzduchu přitom nehrají žádnou roli. Do proporcionálních průtokových ventilů VPCF jsou integrovány potřebné snímače a regulační systém s uzavřenou regulační smyčkou. Ventily proto splňují nejnáročnější požadavky na dynamiku, opakovatelnou přesnost a linearitu. Kratší dosažitelné doby cyklu vedou ke zvýšení množství – s výrazně sníženými náklady. Díky certifikaci ATEX lze VPCF instalovat přímo v zónách Ex. Snižuje se tak spotřeba stlačeného vzduchu a délka potrubí.
Požadovanou hodnotu nastavení průtoku lze zadávat ve formě analogového signálu (0 až 10 V nebo 4 až 20 mA). Maximální průtok pro VPCF činí při tlaku 10 barů 1500 litrů za minutu. Kompaktní rozměry, snadno přístupná připojení pneumatiky a jednoduché ovládání VPCF znamenají přizpůsobivost v nastavení a instalaci téměř kdekoli – i ve stávajících systémech.
 

 
Publikováno: 2. 6. 2016 | Počet zobrazení: 1817 článek mě zaujal 445
Zaujal Vás tento článek?
Ano