asseco Aimtec murr

Ohraňovací lisy LVD

Nabídku tvářecích strojů pro kovozpracující firmy rozšířila nedávno novinka belgické společnosti LVD, která uvedla počátkem letošního roku na trh novou generaci přesných hydraulických ohraňovacích lisů řady PPEC. 

 

Jak poukazuje společnost Newtech, která stroje značky LVD distribuuje na českém trhu, nová generace řady PPEC do 350 t má nyní modernizovanou ergonomickou konstrukci a integrované stavové světlo. Řada ohýbaček PPEC zahrnuje ohraňovací lisy v 4, 5, 6 a 7osém provedení se silou od 80 do 640 t, a v kompaktním provedení ji doplňuje ještě řada PPEC Compact zahrnující 4 a 6osé stroje ve výkonové variantě 35 a 50 t. K dotykovému ovládání všech strojů PPEC od 35 do 640 t slouží nejmodernější grafický řídicí systém LVD - Touch-B.
U těchto strojů byla uplatněna nová konstrukce s integrovaným stavovým světlem, díky níž získaly lisy stejný elegantní vzhled jako ohraňovací lisy Easy-Form. Stavová LED světla indikují provozní stav stroje a napomáhají tak k efektivnějšímu řízení dílny pro zvýšení výrobní kapacity. Volitelné LED osvětlení nabízené jako doplňková výbava osvětluje zadní doraz a přední pracovní prostor pro lepší orientaci operátora.
Významnou změnu doznalo rovněž dotykové ovládání stroje, které bylo upgradováno z původního řídicího systému CADMAN Lite na plně vybavený grafický řídicí systém Touch-B. Jak konstatuje výrobce, použití tohoto řídicího rozhraní je intuitivní, bez ohledu na úroveň znalostí operátora. Na přehledné 19palcové obrazovce lze s minimální námahou simulovat komplexní 3D návrhy. Řídicí systém je nyní navíc kompatibilní s offline softwarem pro ohýbání CADMAN-B.
Ohraňovací lisy vybavené řídicím systémem Touch-B mají krokovací tlačítko na nožním pedálu, které umožňuje operátorovi pohodlně a s velkou přesností „krokovat" jednotlivé osy stroje a dosáhnou tak velmi precizních výsledků.
 

 
Publikováno: 2. 6. 2016 | Počet zobrazení: 1834 článek mě zaujal 464
Zaujal Vás tento článek?
Ano