asseco Aimtec murr

První stolní barevná 3D tiskárna

Jako první na světě představila nedávno společnost Mcor plnobarevnou stolní 3D tiskárnu ARKe. Jelikož má výsadní postavení pro dodávky produktů Mcor u nás firma Mcae Systems, tak se tyto malé 3D stolní tiskárny již dostaly na český a slovenský trh. 

 

Tiskárna Mcor ARKe nabízí uživatelům kvalitní průmyslový plnobarevný 3D tisk s využitím na jejich pracovním stole. Její výhodou není jen spolehlivost, ale také nízká pořizovací cena, která umožňuje 3D tisku překlenout propast. Tato prémiová technologie se tak dostane širšímu spektru kreativních profesionálů a usnadní kreativní učení. Což zatím neumožnila žádná jiná 3D tiskárna.

Plnobarevná 3D tiskárna nabízí:
• plně fotorealistickou barvu - s rozlišením 4800 x 2400 dpi přináší vysoké rozlišení barev a transformuje oblast stolních 3D tiskáren z monochromatické éry do světa plného barev,
• cenovou výhodnost - tiskárna využívá unikátní technologii SDL (selektivně nanášené laminace), která činí zařízení cenově dostupné s dosažením profesionální kvality 3D tisku,
• bezpečnost a šetrnost k životnímu prostředí: při tisku nejsou používány žádné škodlivé emise částic nebo toxické chemikálie, v provozu jsou využívány ekologické procesy a recyklovatelné materiály,
• spolehlivost a snadnou použitelnost - dotykový displej a LED ukazatel průběhu úloh umožňuje prohlížení stavu tisku modelu odkudkoliv v učebně nebo studiu.
Společnost Mcor si dala za cíl, jak řekl Conor MacCormack, spoluzakladatel a generální ředitel společnosti Mcor Technologies, dostat 3D tiskárnu do každé kanceláře či učebny, potažmo do každé domácnosti. Technologie nové 3D tiskárny by měla zásadně změní toto odvětví a podpoří široké přijetí 3D tisku zejména v oblasti vzdělávání a mezi tvůrčími profesionály.

V lednu na mezinárodním veletrhu spotřební elektroniky CES v Las Vegas získala tiskárna Mcor ARKe cenu Best of Innovation Awards v kategorii 3D tisku. Hodnocena byla na základě technických, estetických a designových kvalit, zamýšlené funkčnosti, užitné hodnoty a tržních odlišností.
 

 
Publikováno: 3. 6. 2016 | Počet zobrazení: 2077 článek mě zaujal 441
Zaujal Vás tento článek?
Ano