asseco Aimtec murr

Singapur: nové zastoupení CzechTrade

Agentura CzechTrade, jež se letos hodlá intenzívněji zaměřit na mimoevropské trhy, otevřela na jaře novou zahraniční kancelář v Singapuru, který patří mezi ekonomicky nejvyspělejší státy světa a je vstupní branou na trhy jihovýchodní Asie.  

 

„Od zahraničního zastoupení si slibujeme zvýšení českého exportu nejen do Singapuru, ale díky velmi vyspělému legislativnímu prostředí také do všech zemí oblasti jihovýchodní Asie, se kterými je Singapur obchodně propojen,“ říká Radomil Doležal, generální ředitel agentury CzechTrade.
Jak zdůrazňuje vedoucí zahraniční kanceláře CzechTrade v Singapuru Jiří Zavadil, singapurská ekonomika je velmi otevřená a liberální a obchodní partnerství se singapurskými podniky může usnadnit vstup na trhy v oblasti jihovýchodní Asie, ale i do Číny nebo do Indie. „Z téměř čtyřiceti tisíc zahraničních firem zde působí 3200 společností z Číny a 4400 subjektů z Indie. Zákony jsou v Singapuru velmi striktně dodržovány a místní právní prostředí je na vysoké úrovni nejen oproti řadě jiných zemí Asie. Cesta na další trhy přes partnerskou firmu v Singapuru může být nakonec kratší a právně méně složitá než přímý vstup,“ říká Jiří Zavadil. Tamní trh se orientuje na tzv. knowledge based economy, zejména v oblastech elektroniky, elektrotechniky, informačních technologií, biochemie a medicíny, což představuje šanci i pro české firmy podnikající v těchto oborech, v nichž se v Singapuru mohou uplatnit.

 

 
Publikováno: 8. 6. 2016 | Počet zobrazení: 2270 článek mě zaujal 463
Zaujal Vás tento článek?
Ano