asseco Aimtec murr

Komplexní technologie děrování

Modulární systém pro technologii děrování nabízí dosažení nákladově optimalizovaného procesu a kompletní řešení pro jednotlivé aplikace děrování s využitím standardizovaných komponent a modulů.

 

Technologie, komponenty, sestavy, nářadí a kompletní řešení – s tímto universálním rozsahem produktů a služeb reprezentuje společnost TOX® PRESSOTECHNIK celosvětové zastoupení v segmentu technologie děrování. Naši zákazníci mají možnost získat vše od jednoho partnera, včetně analýzy technologických dat, projektování, výroby, sady nářadí, instalace, uvedení do provozu a následného servisu. Stroj či jednotlivé komponenty jsou připraveny k přímé integraci do výrobních zařízení díky stavebnicovému systému. Modulární sestavy a komponenty obsahují pohonné válce, rámy lisu, držák nástroje, děrovací nástroj, monitoring procesu, případně další zákaznická řešení a požadavky. Konstrukce pracoviště tak nabízí vysoké možnosti využití od jednoduchých pracovišť až po velmi složitá zařízení složená z různých procesů (např. děrování, zářezy, vysekávání, tvarové plochy, atd.). Vysoká mechanická přesnost, jakož i linearity pohonů zajistí vysokou opakovatelnou přesnost výroby.

Pohony pro děrování a tvářecí technologie
Pro tyto technologie je ideálním pohonem TOX® Powerpackage. Pro technologie děrování je nutné použít na pohonu toto příslušenství: integrovaný bypass systém ZLB, vzduchovou pružinu, hydraulické tlumení koncové polohy ZSD včetně nastavení celkového zdvihu, nebo elektricky nastavitelné hydraulické tlumení ZED. Nabízejí se dvě základní provedení - s lineární kinematikou nebo s otočnou kinematikou. S lineární kinematikou je v nabídce TOX® Powerpackage se sílou až 200 tun nebo pneumaticky ovládané válce se silou 0,7 tun. S otočnou kinematikou se nabízí TOX® PowerKurver dosahující síly až 6 tun. Jsou určeny pro rychlé výrobní cykly a umožňují snadné vkládání výlisků díky velkému úhlu otevření v rozmezí 30° a 90°. Obě verze pohonů se vyznačují kompaktními rozměry a jednoduchou integrací do subsystémů výrobních zařízení.

Odbornost a know-how pro děrování a procesy tváření
Široká škála komponent a detailní řešení pro zpracování výrobní stanice nebo celého stroje pro děrování či tvářecí procesy rovněž obsahuje C-rámy. Ty se vyznačují robustní konstrukcí s využitím metody konečných prvků, vysokou odolností proti deformaci, jakož i vysoce přesným upínáním přípravků a vedením nástrojového systému. V kombinaci s vysoce přesným zakládáním matrice a razníku vzniká jednoduchá a snadno integrovatelná jednotka. Pro správné a zákaznicky nejbližší řešení je vždy nutná blízká spolupráce se zákazníkem a jeho požadavky na manipulaci s výlisky při vkládání a odebírání z nástroje, integraci vozíků s polotovary, apod.
Velkou a rozhodující výhodou pro zákazníky je modulární systém TOX® PRESSOTECHNIK, který je plně přizpůsoben jejich požadavkům za pomoci jednoho partnera bez nutnosti kompromisů.

Michal Mraček
Area sales manager TOX® PRESSOTECHNIK
 

 
Publikováno: 1. 7. 2016 | Počet zobrazení: 1902 článek mě zaujal 461
Zaujal Vás tento článek?
Ano