asseco Aimtec murr

Vzestup produktivity díky kompletnímu obrábění

Soustružnické centrum DMG MORI NLX 2500, které bylo posíleno osami C a Y a poháněnými nástroji, podporuje soustružení ve společnosti Buchholz Hydraulik.

 

Původně řemeslný podnik Buchholz postavený v roce 1884 v Kielu se dnes jako společnost Buchholz Hydraulik GmbH zabývá od roku 1959 vývojem a výrobou na řešení orientovaných ovladačů ventilů pro mobilní hydrauliku. Tento středně velký podnik zaměstnává v současnosti více než 300 zaměstnanců na třech kontinentech, odkud zásobuje zákazníky z mnoha průmyslových odvětví, která zahrnují stavební, automobilový a námořní průmysl. Při výrobě se společnost Buchholz Hydraulik spoléhá na vysokou kvalitu a vysokou výkonnost CNC technologie, díky které dokáže vyhovět vysokým požadavkům na produktivitu. V říjnu 2014 firma DMG MORI instalovala do divize soustružení stroj NLX 2500|700, který díky osám C a Y umožňuje kompletní obrábění sofistikovaných obrobků. Nový design DMG MORI a intuitivní GUI CELOS® navíc zaručují práci na soustruhu, která je ergonomická a uživatelsky přívětivá.
Vysokozdvižné vozíky a exkavátory jsou jen dva příklady z široké škály uplatnění hydraulických řešení. Díky důsledné orientaci na zákazníka se firmě Buchholz Hydraulik podařilo uvést se jako kompetentní vývojový partner, který je schopen zvládnout projekt od fáze konceptu až ke zprovoznění a optimalizaci ve vozidle. Základem práce je vždy zaměření se na řešení jednotlivých produktů, které splňují požadavky zákazníků s ohledem na funkci a také tam, kde existuje tlak na ekonomiku výroby.
Společnost Buchholz Hydraulik je už řadu let synonymem vysoké kvality výrobků a zákaznicky orientovaného zpracování objednávek, které zahrnují také krátké dodací lhůty. Tento vysoký standard je zaručen jak dobře školenými specialisty, tak také inovativní technologií obrábění. Kompletní obrábění zde představuje klíčové slovo, neboť tento druh výroby vyhovuje vysokým požadavkům na produktivitu. Vedle všestranných automatizovaných systémů společnost Buchholz Hydraulik nedávno také modernizovala výrobu v oblasti soustružení, kdy nahradila dvouosý soustruh strojem NLX 2500/700 z produkce DMG MORI.

Lepší ergonomie práce díky technologii CELOS®
Stroj NLX 2500/700 je vyroben pro evropský trh italským výrobcem GILDEMEISTER Italiana, a je dostupný s velmi specifickými zákaznickými možnostmi rozšíření, takže jde ideálně přizpůsobit ke konkrétnímu poptávanému použití. Buchholz Hydraulik používá verzi vybavenou protivřetenem, osami C a Y a také poháněnými nástroji. „To nám umožňuje obrobky jak soustružit, tak frézovat, a co víc, můžeme to provádět vepředu i vzadu," vysvětluje Heiko Neßler, technik obrábění a dodává: „Oproti předchozímu řešení jde o obrovský nárůst produktivity, a to z jednoduchého důvodu - už nepotřebujeme druhý stroj na frézování."

Dalším novým aspektem pro Buchholz Hydraulik je uživatelsky přívětivé rozhraní stroje NLX 2500/700. Od minulého roku dodává DMG MORI tento stroj vybavený technologií CELOS® a s 21,5” dotykovým displejem ERGOline. Obsluha rozhraní se provádí intuitivně a DMG MORI s touto kombinací pokrokového software a hardware dosahuje vysokého stupně funkčnosti. Heiko Neßler programuje práci přímo na základovém ovládání MAPPS V - často zároveň s primárním obráběním. „Jedna z velkých výhod technologie CELOS® je její 3D simulace programu: Varuje nás před potenciálními kolizemi a také spočítá doby běhu obrobků. Tato volba se používá k výpočtům a dalšímu rozvrhování práce. Nový design DMG MORI uceluje ergonomický provoz stroje NLX 2500/700 a díky prostorným dveřím je zaručen velmi dobrý přístup do pracovní oblasti," říká Heiko Neßler.
Buchholz Hydraulik dospívá k velmi pozitivnímu závěru v souvislosti s NLX 2500/700 a novým uživatelským rozhraním CELOS®: už je možné skvěle integrovat strojní koncept do každodenní výroby. Tento závěr jasně potvrzuje skutečnost, že v nadcházejících měsících budou instalovány další dva stroje NLX 2500/700.

Tereza Prochová, DMG MORI
 

 
Publikováno: 1. 7. 2016 | Počet zobrazení: 2176 článek mě zaujal 474
Zaujal Vás tento článek?
Ano