asseco Aimtec murr

Kamera, která spočítá lidi

Tajvanský výrobce síťových dohledových systémů AirLive představil inteligentní 3MPix bezdrátovou IP kameru Smart Cube 300W. Kamera je vybavena chytrými funkcionalitami, včetně schopnosti počítání lidí (např. přicházejících do obchodu), kromě toho např. měří teplotu a vlhkost prostředí.

 

Kamera podporuje rozlišení 1080 x 720 obrazových bodů a díky režimu DoorCAM s řiditelnou obousměrnou zvukovou signalizací je vhodná pro řízení malých objektů nebo hlídání domů. Např. pozdraví zákazníka, když vstoupí do obchodu, umí rozeznat díky funkci IVS tváře osob, spočítat je a dle nastavitelných kritérií může zasílat reporty, takže majitel obchodu má dokonalý přehled o každodenním počtu i struktuře návštěvníků. SC 300W lze navíc použít i v místech, kde hrají důležitou roli teplota i vlhkost – např. v hotelových halách, školkách, potravinářském průmyslu, ve vinných sklípcích, v nemocnicích, skladech elektroniky apod.
Silnou stránkou inteligentní kamery je i soubor funkcí zaměřených na bezpečnost. Funkce Smart e-Fence umožňuje vytvoření inteligentního „e-plotu“ bez dalších investic, sada bezpečnostních funkcí zahrnuje i vybavení kamery PIR senzorem (s již zmíněnou funkcionalitou počítání osob, včetně možnosti nahrávání záznamu), jenž detekuje jakýkoli pohyb a posílá oznámení na dálkově propojený smartphone (P2P komunikace s aplikacemi jak pro Android tak i iOS). Funkce infračerveného nočního vidění iR LED s ICR zajišťuje, že ani tma není pro kameru překážkou. Díky dveřnímu módu s obousměrným audiem (kamerka má vestavěný mikrofon a reproduktor) může uživatel zkontrolovat jakoukoliv událost a konverzovat tím nejjednodušším způsobem.
 

 
Publikováno: 1. 7. 2016 | Počet zobrazení: 1975 článek mě zaujal 479
Zaujal Vás tento článek?
Ano