asseco Aimtec murr

Robustní Koleos s globálními ambicemi

V době současného boomu v oblasti SUV na světových trzích přichází Renault s novinkou globálního modelu SUV s označením Koleos, který představil na nedávném autosalonu v Pekingu.

 

Designově se Koleos nechal inspirovat luxusním Talismanem, modelem z dílny Renaultu. Svými rozměry (délkou 4670 mm a rozvorem 2710 mm) se řadí mezi nejdelší v dané třídě. Tím mu je umožněno dosáhnout rekordního objemu vnitřního prostoru a zařadit se tak mezi SUV segmentu D.
V rámci aliance Renault - Nissan bylo vyvinuto hnací ústrojí a také společná platforma CMF-C/D. V závislosti na trhu bude mít na výběr ze tří zážehových a dvou vznětových motorů s výkonem od 96 do 127 kW a v kombinaci s 6stupňovou manuální převodovkou nebo automatickou převodovkou X-Tronic.
Koleos bude disponovat osvědčenou technologii systému pohonu všech kol All Mode 4x4-i, který automaticky rozděluje točivý moment mezi přední a zadní nápravu. Při nízkých rychlostech a zhoršené přilnavosti je umožněno řidiči zapnout stálý pohon všech kol. Díky vysoké světlé výšce 213 mm a nájezdovému i přejezdovému úhlu 19 a 26 stupňů je umožněno tomuto novému modelu překonávat i náročnější terén. Pro některé trhy se ale bude dodávat pouze s pohonem jedné nápravy.
Prodávat se začne ve třetím kvartálu letošního roku nejdřív v Austrálii, Turecku, státech Perského zálivu a některých latinskoamerických zemích, pak bude následovat Čína a počátkem roku 2017 evropské trhy a Rusko.
 

 
Publikováno: 4. 7. 2016 | Počet zobrazení: 2086 článek mě zaujal 510
Zaujal Vás tento článek?
Ano