asseco Aimtec murr

Stroje ze země samurajů v husitském kraji

Souběžně s letošním MSV Nitra, kde české zastoupení DMG MORI hodnotí svou účast jako úspěšnou, uspořádala firma i vlastní zákaznické dny ve svém technologickém a servisním centru v Plané nad Lužnicí. A tradiční akce jihočeského zastoupení DMG MORI slavila rovněž úspěch.

 
Na stroje, nástroje a aplikace se do jihočeského střediska DMG MORI nedaleko husitské metropole Tábor, kde firma před dvěma roky zřídila v nově získaných prostorách svůj showroom, přišly v rámci dvoudenní prezentační akce Tech Days pořádané ve spolupráci se společnostmi Hoffman Group, Sandvik Coromant a Deutsche Leasing podívat desítky zástupců z řad průmyslových firem, jejichž počet se letos blížil téměř stovce. Měli zde příležitost seznámit se přímo „v akci“ se šesti špičkovými obráběcími stroji z produkce největšího současného světového výrobce. Původně německá, posléze po spojení s dosavadní japonskou konkurencí německo-japonská firma, mimochodem nenápadně stranou veřejné publicity prochází zřejmě další významnou etapou svého transformačního procesu, kdy na jaře letošního roku získala majoritní většinu ve společnosti japonská část reprezentovaná Dr. Masahiko Morim, který se vyslovil pro další podporu technologického rozvoje a záměr budovat z DMG MORI výrazně zákaznicky orientovanou firmu s důrazem na technologické inovace.
V Plané měli čeští průmysloví výrobci možnost detailně se seznámit s možnostmi šesti zástupců aktuálního nabídkového portfolia firmy, které zde zastupovaly následující hi-tech stroje:
 
- NLX 2500SY / 700 s rozhraním Celos, mimořádně přesný a tuhý CNC soustruh,
- CTX beta 1250 TC multifunkční soustružnicko-frézovací centrum se soustružnickofrézovacím vřetenem, koníkem a řídicím systémem Siemens,
- výkonné 5 osé frézovací centrum DMU 95 monoBLOCK a 5 osé centrum
DMU 50 s řídicím systémem Heidenhain,
- NRX2000 (MAPPS), soustružnické obráběcí centrum se 2 paralelními vřeteny a integrovanou automatizací ve standardu,
- ecoMill 6000 V, zástupce Entry Level řady nové generace vybavený řídicím systémem Fanuc a novým panelem řízení SLIMline Multi Touch,
s maximálním obráběcím výkonem ve své kategorii a extrémní přesností  polohování v 6 µm. 
Kromě technologií pro soustružení a frézování se mohli návštěvnici seznámit i s produktovými novinkami a nabídkou v oblasti nástrojů pro obrábění. Ty představily v rámci letošních Tech Days dva technologičtí partneři DMG MORI – firmy Sandvik Coromant a Hoffman Group. Zástupci Deutsche Leasing byli pak připraveni zájemcům v konzultacích pomoci vybrat nejlepší možnosti financováni pro pořízení vybraných strojů.
Jak uvedl ředitel DMG MORI Czech Jiří Marek, firma hodlá v tradici jihočeských Tech Days i nadále
 každoročně pokračovat, aby zákazníci v regionu měli k dispozici i servisní zázemí a služby, na které jsou zvyklí. Díky modernímu vybavení a některým stavebním úpravám, jako je např. zvlášť zesílená podlaha zajišťující vysokou stabilitu strojů, může středisko navíc fungovat nejen jako předváděcí, ale i jako testovací a předávací centrum pro perfektní zakázkové seřízení a přejímky strojů.

 
Publikováno: 26. 7. 2016 | Počet zobrazení: 2161 článek mě zaujal 473
Zaujal Vás tento článek?
Ano