asseco Aimtec murr

Vlaky z Alstomu míří i na české koleje

Od poloviny letošního roku by měly do služeb německých železnic, konkrétně Länderbahn (Regentalbahn AG), nastoupit nové vlakové soupravy Coradia Lint od firmy Alstom. Tucet souprav regionálních vlaků Coradia Lint 41 bude jezdit v železniční síti Oberpfalzbahn a částečně budou obsluhovat i některé železniční úseky v příhraničního oblastech v Česku. Tyto moderní vlaky se představí i na veletrhu Czech Raildays v Ostravě.

 
Alstom tyto vlaky nabízí pro provoz na tuzemských dálkových a regionálních tratích. Vozidla jsou již od února 2015 homologována rovněž pro provoz v ČR (jednotka Coradia Lint 41 jezdí např. od konce loňského roku i na lince Marktredwitz - Cheb).
Motorová jednotka Coradia Lint je součástí modelové řady modulárních vlaků Alstom Coradia - firma již dodala přes 800 jednotek Coradia Lint desítkám provozovatelů v Německu, Holandsku, Dánsku a Kanadě. 
Vlaky vyráběné v závodě Alstom v německém Salzgitteru představují moderní ekologické motorové jednotky s nízkou spotřebou, které dosahují maximální provozní rychlosti až 140 km.h-1. Jednotka se dodává v konfiguracích s jedním, dvěma nebo třemi vozy a do jednoho vlaku lze spojit až čtyři
jednotky. Interiér je vysoce variabilní a umožňuje velké množství různých zákaznických konfigurací, díky bezbariérovým vstupům jsou vozy této řady plně přístupné všem pasažérům včetně osob s omezenou pohyblivostí. Vlaky poskytují rozlehlé víceúčelové prostory s dostatkem místa pro přepravu invalidních vozíků, jízdních kol a kočárků. Jsou rovněž vybavené klimatizací, informačním systémem pro cestující a kamerovým systémem dohledu. Jednotky splňují evropské standardy týkající se ochrany životního prostředí, platnou emisní normu (stage IIIb) a nejnovější normy odolnosti při nárazu.
 

 
Publikováno: 27. 7. 2016 | Počet zobrazení: 1812 článek mě zaujal 436
Zaujal Vás tento článek?
Ano