asseco Aimtec murr

Řešení pro agilní výrobu

Nově vznikající speciální vzorový projekt má demonstrovat, jak mohou digitální technologie zvýšit efektivitu a zavést agilnější výrobu zařízení pro těžký, nebo letecký a kosmický průmysl. 

 
Společnosti Accenture a Dassault Systèmes ve spolupráci s velkou strojařskou firmou budují a implementují třífázové řešení pro agilní výrobu, které propojuje projektování s činnostmi ve výrobních prostorách pro velmi specifické výrobní společnosti. Přizpůsobivé řešení nabízí novou úroveň kontinuity pro montáž produktů včetně sekvence, v níž se zhotovují součástky a zajišťuje lepší vhled do procesu jak projektantům, tak montážním pracovníkům. První fáze vytváří teoretickou montážní sekvenci, která je nutná k vytvoření produktu, jako je např. vlak, letoun nebo rypadlo. Ve druhé fázi pomáhá rychle vytvořit, optimalizovat a přeorganizovat plán operací a rozvrh činností pro každého pracovníka v montážní hale. Ve třetí fázi pak vzniká digitální zobrazení programu každého pracovníka, který z něj může vycházet. Systém umožňuje nová digitální spojení mezi projektantským týmem a montovnou. Tím je dosaženo změny v harmonogramu v reálném čase. Řešení také nabízí podrobnější vhled a hodnocení rizik pro jakékoliv navrhované změny produktu nebo výrobního harmonogramu dříve, než jsou realizovány a významně snižuje prostoje a přispívá k flexibilnější výrobě.
„Řada firem se potýká s tím, jak zvýšit flexibilitu výroby a zvládnout nečekané obchodní nebo technické změny, když dojde k výrobním problémům a situacím, kdy chybí součástky, nebo nastanou modifikace v projektování. Specializované řešení pro agilní výrobu přinese flexibilitu v řízení konfigurací, místním provozům umožní přizpůsobit produkty na míru a nabídne i podporu pro údržbu,“ uvedl Eric Schaeffer, výkonný ředitel a šéf Accenture v oblasti průmyslové praxe. 

 
Publikováno: 27. 9. 2016 | Počet zobrazení: 1817 článek mě zaujal 387
Zaujal Vás tento článek?
Ano