asseco Aimtec murr

Počítačové novinky letní sezóny

Trh výkonných počítačových systémů pro firemní sektor rozšířily nové modely značek Siemens a Lenovo. Siemens představil novou základní řadu průmyslových PC Simatic, Lenovo výkonné pracovní stanice nové generace.

 
Portfolio počítačů Simatic společnosti Siemens, určených k instalaci do racků o rozměrech 19“, bylo rozšířeno o rozšiřitelné produktové řady skříňových, panelových a stojanových počítačů a také doplněné o další verze pro speciální aplikace. Vstupní verze počítače Simatic IPC347E obsahuje 5 různých konfigurací, které se liší strukturou hlavní paměti, typem procesoru, mechanikou a volitelným, předem nainstalovaným operačním systémem. 
 
Počítač i pro drsnější prostředí
Novinka, průmyslový počítač Simatic IPC347E, je vhodná zejména pro výrobní aplikace, kde jsou potřeba odolnější a dostupnější PC. Podobně jako výkonnější počítače řady Simatic je i tento vstupní model určen pro spolehlivý nepřetržitý provoz v průmyslových prostředích včetně prostředí s vyššími teplotami, vibracemi, rázy nebo požadavky na elektromagnetickou kompatibilitu, kde je požadováno spolehlivé fungování všech zařízení bez ztráty energie při okolní teplotě až 40 °C. 
Mezi jeho speciální funkce patří vizualizace a řešení úloh SCADA, sběr a řízení dat, testování a měření během výrobního procesu a automatizace, nebo aplikace pro logistiku a laboratorní automatizaci. K dispozici je 7 slotů PCI(e) pro snadné rozšíření a integraci do stávajících systému, harddisk o kapacitě 500 GB a paměť o velikosti 2 nebo 4 GB, kterou lze zvýšit až na 16 GB. Uživatelé si mohou zvolit procesor, buď Intel Pentium nebo Core i5 čtvrté generace. Obě možnosti obsahují DVD mechaniku ± R/RW a předinstalovaný operační systém 64 bit Windows 7 Ultimate. Odolné průmyslové počítače mají filtr na ochranu proti prachu a přetlakové větrání. Jejich servis je jednoduchý vzhledem k čelnímu umístění USB portu a větráku, který je přístupný z vnější strany. 
 
Výkonné stanice s extrémní výdrží
Kvarteto výkonných profesionálních pracovních stanic, které lze přizpůsobit podle potřeb uživatele, představila i společnost Lenovo. ThinkStation P310 a P510 přináší výhodný poměr ceny a výkonu spolu s řadou inovativních prvků pro maximální flexibilitu. ThinkStation P310, kde si uživatelé mohou vybrat tower nebo SFF provedení,  je osazen procesory Intel Xeon E3-1200 v5 a vybaven grafickou kartou NVIDIA Quadro. Druhý model P510 se může pochlubit výkonem procesorů Intel Xeon E5-1600 v4 spolu s grafickou kartou až NVIDIA Quadro M6000. ISV certifikace a paměť s podporou automatické korekce chyb zaručují vysokou spolehlivost obou zařízení. Moduly Flex zase zajistí flexibilitu v modifikaci konektorové výbavy. Pracovní stanice jsou plně přizpůsobitelné i pro unikátní konfigurace datového úložiště, operační paměti, grafických karet, napájení a vstupních a výstupních portů. Oba modely se mohou pochlubit i ekologickou certifikací GreenGuard spolu s řadou dalších certifikátů energetické úspornosti. 
Další dvojici pracovních stanic nové generace ThinkStation P710 a P910 ocení především inženýři, hledající přizpůsobitelné výkonné zařízení se schopností řešit kritické úlohy co nejrychleji. Jsou určeny k plnění náročných komplexních úkolů a zpracování velkého objemu dat. Využití najdou tam, kde je důležitá vysoká rychlost a schopnost paralelního zpracování. K praktickým konstrukčním vlastnostem těchto dvouprocesorových počítačů patří přihrádky a oddíly Flex pro celkovou všestrannost. Oba modely přináší pro zvýšení spolehlivosti pokročilé tříkrálové chlazení a inovativní design vzduchového tlumiče, které zaručují dostatečné chlazení i při práci na maximum. Upgrade obou pracovních stanic je možný bez použití jakýchkoliv nástrojů. Kromě konfigurovatelného úložiště lze vyměnit grafickou kartu nebo využít tři druhy napájení. 
O vysoký výkon a bezproblémový chod pracovních stanic se starají procesory Intel Xeon E5-2600 v4 společně s širokou škálou certifikátů ISV, plně přizpůsobitelným úložištěm a konfigurací I/O. Model P710 vybaven operační pamětí 384 GB DDR4 a grafickou kartou NVIDIA Quadro M6000, stanice P910 disponuje operační pamětí o velikosti až 1 TB DDR4 a grafikou až 3x NVIDIA Quadro M6000.

 
Publikováno: 10. 10. 2016 | Počet zobrazení: 1796 článek mě zaujal 391
Zaujal Vás tento článek?
Ano