asseco Aimtec murr

Kodiaqem zahajuje Škoda SUV-ofenzívu

Mladoboleslavská automobilka poprvé přichází s velkým modelem SUV. A není se čemu divit, tento segment je celosvětově nejrychleji rostoucí. Jde o to zvýšit tržní podíly a oslovit nové skupiny zákazníků. Všestranný automobil s délkou 4,70 m disponuje patřičnými outdoorovými schopnostmi a největším zavazadlovým prostorem ve své třídě. Na trh bude uveden počátkem roku 2017.

 
Nový model s názvem Kodiaq bude vyveden ve výrazném designu automobilky a disponovat vysokou funkčností. V nabídce bude mít nejnovější technologie infotainmentu, konektivity a širokou škálu asistenčních systémů. Nadstandardním prvkem výbavy v tomto segmentu je i volitelná třetí řada sedadel. V pěti i 7místné verzi bude nabízet dostatek prostoru pro všechny cestující i zavazadla. 
Při zahájení prodeje si budou zájemci moci volit z pěti pohonných jednotek: dvěma motory TDI a třemi motory TSI. Nejsilnějším a přitom úsporným benzinovým motorem je 2,0 TSI (132 kW). Přenos výkonu zajišťují různé technologie: 6stupňová manuální převodovka, převodovka DSG, pohon předních kol a pohon všech kol 4×4. 

 
Publikováno: 10. 10. 2016 | Počet zobrazení: 2520 článek mě zaujal 413
Zaujal Vás tento článek?
Ano