asseco Aimtec murr

Užitečný pomocník: Aplikace proti podvodníkům

Ve vývojovém středisku společnosti Gordic vyvinuli novou aplikaci určenou nejen pro úřady, ale také pro firmy i veřejnost. Bezplatná aplikace s názvem eAuditor prověří podnikatele ve veřejných rejstřících. Díky ní si může každý ověřit, zda obchoduje s poctivým podnikatelem.  

 
Novou aplikaci může využít každý uživatel kancelářského balíčku Office 365 nebo Office 2013 a novějších verzí od Microsoft. Její výhodou je, že lze velmi jednoduše prověřit firmu bez zdlouhavého vyhledávání v jednotlivých rejstřících. Uživatel zadá ve Wordu, Excelu či PowerPointu IČ a aplikace se už postará o zbytek, tj. prověří podnikatele v Administrativním registru ekonomických subjektů, v Insolvenčním rejstříku a v Registru plátců DPH. 
„eAuditor je skutečně pro každého. Dokáže zjistit podle IČ např. sídlo, předmět podnikání, právní formu či údaje o statutárních orgánech společnosti, v Insolvenčním rejstříku ověří, zda proti danému subjektu nebylo zahájeno insolvenční řízení. Z Registru plátců DPH vygeneruje např. DIČ, čísla účtů a především informaci, zda jde o spolehlivého plátce. Uživatel tak získá informace, které mu poslouží k minimalizaci rizik při obchodování a které by musel jinak pracně dohledávat. V praktické rovině to znamená, že se např. rozhodne s daným subjektem či osobou neobchodovat,“ říká Miroslav Wolf, specialista na eGovernment společnosti Gordic.
Nejen živnostníci, ale i úřady či magistráty tak získají díky těmto informacím spolehlivé údaje o podnikatelských subjektech.

 
Publikováno: 10. 10. 2016 | Počet zobrazení: 2155 článek mě zaujal 410
Zaujal Vás tento článek?
Ano