asseco Aimtec murr

Visegrádský patentový institut startuje

Na adrese www.vpi.int zahájil provoz svých oficiálních webových stránek (prozatím v anglickém jazyce, další jazykové verze budou spuštěny v průběhu následujících týdnů) Visegrádský patentový institut (VPI). 

 
VPI, který zahájil činnost 1. července, je mezivládní organizací pro spolupráci v oblasti patentů, kterou zřídily čtyři země Visegrádské skupiny: Česká republika, Maďarsko, Polská republika a Slovensko (země V4). Byl ustanoven jako orgán pro mezinárodní rešerši a orgán pro mezinárodní předběžný průzkum podle Smlouvy o patentové spolupráci (PCT) za účelem dosažení širokého spektra důležitých cílů na různých úrovních (globální, evropské, regionální a národní).
VPI vyplňuje teritoriální mezeru v rámci globálního systému PCT tím, že působí jako mezinárodní orgán pro střední a východní Evropu. V rámci mezinárodní patentové organizace WIPO je skupina středoevropských a pobaltských států jedinou regionální skupinou, v níž neexistuje fungující mezinárodní orgán podle PCT. VPI rovněž doplní chybějící článek v síti evropských orgánů PCT.
Nový web spustila i WIPO – nové stránky (resp. sekce), jsou zaměřeny především na problematiku týkající se strategií duševního vlastnictví pro univerzity a výzkumné organizace včetně databáze těchto strategií. /vpi/

 
Publikováno: 10. 10. 2016 | Počet zobrazení: 2457 článek mě zaujal 467
Zaujal Vás tento článek?
Ano