asseco murr

Individuální řešení pro TOX®-Powerpackage

TOX®-Powerpackage je díky více jak 140 000 prodaných kusů po celém světě jedním z nejúspěšnějších pohonů a díky svým kompaktním rozměrům a dosažitelné síle až 2000 kN také ideálním řešením pro výrobní a montážní aplikace. 

 

Díky široké škále doplňkového příslušenství se ze standardizovaného pneumo-hydraulického pohonu TOX®-Powerpackage stane individuální zákaznické řešení na míru pro danou aplikaci použití. Obsáhlé know-how umožňuje tento pohon upravit individuálnímu požadavku mimo standardní program příslušenství.

Dynamický tlakový spínač: 
Tento spínač automaticky přepíná mezi pneumatickým zdvihem a silovým zdvihem, k tomuto přepnutí dojde v okamžiku, kdy pracovní píst narazí na odpor. Dynamický tlakový spínač je součástí standardní výbavy každého válce. 

Optimalizace frekvence zdvihu ZHO: 
ZHO má velký přínos zejména u aplikací s dlouhým silovým zdvihem. Potřebný cyklový čas je optimalizován zhruba o 20 %. Tato opce je možná u všech standardních válců, bez nutnosti velkých úprav.
 
Kontrola tlaku silového zdvihu ZDK: 
Kontrola tlaku v silovém zdvihu ZDK umožňuje individuální jemné nastavení lisovací síly pomocí manuálně nastavitelného válce s manometrem. Tento ventil lze instalovat i externě. Není nutný další ventil. ZDK zajišťuje nastavenou lisovací sílu bez snížené rychlosti celkového zdvihu. 

Externí napájení silového zdvihu ZKHZ: 
Jde o přídavný 3/2 ventil, který umožňuje externí elektricky řízené napájení silového zdvihu. Díky této funkci je možné použít válec jako upínací prvek, kdy je po danou dobu zaručen stálý silový přítlak pracovního pístu. Této funkce se využívá jako podpory u velmi těžkých nástrojů.
 
 

  
Externí uvolnění silového zdvihu ZKHF: 
Tato funkce se využívá jako bezpečnostní prvek při narušení bezpečnostní vzdálenosti okolo nástroje. Princip spočívá v tom, že se externě uvolní válec ze silového zdvihu, následně je vyhodnocena chyba cyklu a dojde ke zpětnému návratu do výchozí pozice válce.

Deaktivace silového zdvihu ZKHD: 
Tato funkce je podobná ZKHF, ale je ovládána elektrickým signálem. Ideální funkce pro přípravu stroje v manuálním režimu, výměnu nástrojů, apod. Válec funguje pouze v pneumatickém chodu bez silového zdvihu.

Ovládací ZVX blok:
Pouze pro řadu TOX®-Powerpackage line X s označením verze 2030. Jedná se o kompaktní konstrukci řídicího bloku ZVX (integrovaná vzduchová pružina, rychlá podpora zdvihu). Tento válec umožňuje zkrácení cyklového času až o 40 % vůči standardnímu provedení 1030 bez tohoto bloku. Díky kompaktnímu řešení prodlužuje celkovou životnost válce.

Externí lineární snímač polohy ZHW:
Všechny TOX®-Powerpackage line X a line Q jsou standardně vybaveny magnetem pro snímání
 polohy na pracovním pístu. Měřicí systém umožňuje bezkontaktní měření, čímž je zcela odolný vůči nečistotám prostředí a opotřebení. Opakovaná přesnost +/- 10 μm, lineární odchylka +/- 0,15mm, třída krytí IP 67, výstupní napětí 0-10 V. Jako opce se nabízí připojení sensoru přes USB.

Navštivte nás na MSV Brno 2016 na našem stánku č. 67 v hale B, kde vám rádi podáme podrobnější informace.

Ing. Michal Mraček, TOX® PRESSOTECHNIK

 
Publikováno: 1. 11. 2016 | Počet zobrazení: 2008 článek mě zaujal 429
Zaujal Vás tento článek?
Ano