asseco Aimtec murr

Letmý pohled do budoucnosti konstrukce obráběcích strojů DMG MORI

Jako již tradičně MSV Brno otevírá své dveře odborné veřejnosti z celého světa, kde ve své expozici bude DMG MORI prezentovat průřez nejmodernějšími technologiemi. 

 
Se svým zaměřením na DMG MORI Software Solutions představuje lídr ve světě inovací v konstrukci obráběcích strojů ideální způsoby, jak dosáhnout digitální transformace. Od 3. do 7. října 2016 bude výrobce obráběcích strojů poskytovat návštěvníkům pohled do budoucnosti výroby pomocí 10 exponátů v hale P. Na poli obrábění DMG MORI zdůrazňuje vysoce stabilní univerzální soustruh NLX 2000SY | 500 a efektivní a vysoce přesný automatický soustruh WASINO G100 | 480. Naopak kompetence frézování je podtržena univerzální frézkou DMU 75 monoBLOCK®. Pokud jde o additivní výrobu, DMG MORI naplno důvěřuje kombinaci laserového depozičního navařování a 5osého frézování na stroji LASERTEC 65 3D. Tato integrace v oblasti vyspělých technologií je prezentována spolu s LASERTEC 45 Shape.
 
 
 
Softwarová řešení DMG MORI  
- Výrobky a řešení pro digitální transformaci
Klíčovým prvkem v digitalizaci na zákazníka orientované strategii DMG MORI je CELOS® systém na aplikační bázi, který výrobce obráběcích strojů poprvé představil zhruba před třemi lety, a od té doby se soustavně cíleným způsobem vyvíjí. Při použití tohoto jednotného uživatelského prostředí pro strojní a kancelářské počítače zaměstnanců v dílně a při plánování prací lze řídit, dokumentovat a vizualizovat jak veškeré zakázky, tak procesní a strojová data. Díky své otevřené architektuře CELOS® umožňuje výměnu informací se strukturami na vyšších úrovních navíc k jeho komplexním výsledkům v dílenském prostředí. CELOS® tedy zákazníkům nabízí kompletní integraci jejich strojů v organizaci firmy a zároveň vytváří rozhraní kovoobráběcí výroby v kyberneticko-fyzikálním výrobním systému budoucnosti. Výhody v každodenním provozu jsou přesvědčivé: úspora časů obrábění o 30 % a o 50 % kratší čas a úsilí pro výpočet technologických hodnot, či při hledání důležitých informací - to je jen zlomek z úspěchů, které lze s CELOS® dosáhnout. Zákazníci mohou těžit také z nepřetržitého vývoje CELOS® systému, protože s každou novou verzí DMG MORI realizuje 50 vylepšení.
Dílensky orientované programování má stále větší význam především v kusové výrobě a při zhotovení malého a středního množství výrobků - a ještě dlouho stejně důležitým zůstane. Práce s cykly je moderní protože standardní technologické cykly pro soustružení, frézování a vrtání jsou již dlouhou dobu možnou součástí  moderních řídicích systémů. Na základě dlouholetých zkušeností DMG
 MORI jde daleko nad rámec standardu a v současné době má ve svém portfoliu 24 exkluzivních DMG MORI technologických cyklů pro obory soustružení / soustružení-frézování a nebo frézování / frézování-soustružení. Ty umožňují operátorům v dílně programovat i náročné komplexní obráběcí operace až o 60 % rychleji přímo na stroji pomocí naparametrování kontextových nabídek. Vynikajícími příklady zde jsou obrábění povrchů různých tvarů s použitím 5osé interpolace, nebo různé cykly pro funkce jako je například frézování ozubení nebo výrobu ozubených kol. Dalšími hlavními body cyklu je MPC (Řízení ochrany stroje) na ochranu strojů, obrobků a nástrojů, sada nástrojů 3D quickSET® na kontrolu a opravu kinematické přesnosti 4osých a 5osých strojů, nebo ladicí aplikační cyklus Application Tuning Cycle pro procesně orientované ladění posuvů ve vztahu k zatížení stolu pouhým stiskem tlačítka.

 
Publikováno: 29. 11. 2016 | Počet zobrazení: 2087 článek mě zaujal 403
Zaujal Vás tento článek?
Ano