asseco Aimtec murr

Internet věcí míří do obráběcích strojů

Společnost Sandvik Coromant, představila na veletrhu AMB svou platformu CoroPlus, soubor IoT řešení, která mají výrobcům pomoci připravit se na Průmysl 4.0 a díky využívání nových kyberneticko-fyzikálních systémů učinit další krok ve splnění potřeb průmyslu nyní i v dalších etapách. 

 
Tato koncepce využívá kombinace obrábění s přímým připojením k síti a přístupu k technickým a výrobním datům a odborným znalostem o problematice obrábění kovů.
„CoroPlus se připojí ke stávajícímu softwarovému prostředí prostřednictvím otevřeného aplikačního programového rozhraní a uživatelé prostřednictvím software a hardware s přímým připojením k síti získají nejen přístup k produktům a aplikačním datům, ale díky nástrojům vybaveným senzory mohou provádět nastavení, řídit a monitorovat průběh a technické parametry obráběcího procesu v reálném čase. Celou obrobnu lze ovládat pomocí přesných on-site datových kontrolních panelů, prostřednictvím cloudových řešení a s pomocí integrace do uživatelem používaného software a systémového prostředí obráběcího stroje,” říká vedoucí oddělení digitálního obrábění Göran Näslund.
Platforma umožňuje optimalizovat výrobu na základě lepšího porozumění tomu, co se děje v prostředí dílny a obráběcího procesu jak na mikro, tak i na makro úrovni. Díky přímému připojení k odpovídajícímu nástroji a aplikačním datům mohou být doporučení přizpůsobena konkrétním úkolům. Výhodou pro obsluhu strojů je i to, že obráběcí proces lze kontrolovat na dálku, nástroje opatřené speciálními senzory je možné ovládat a zajistit, že nedojde k jejich poškození a zaručit jejich požadovanou funkci a výkonnost na základě datových informací shromážděných přímo v průběhu obráběcího procesu.

 
Publikováno: 29. 11. 2016 | Počet zobrazení: 1766 článek mě zaujal 433
Zaujal Vás tento článek?
Ano