asseco Aimtec murr

Multifunkční řízení v jediném modulu PLC

Svou řadu FP7 doplňuje společnost Panasonic jednotkou s více vstupy a výstupy (multi I/O unit) AFP7MXY32DWD. Jednotka slouží k ovládání strojů např. pro obrábění a dělení materiálů, protože umožňuje řídit všechny potřebné funkce a úlohy.

 

Lze tak použit pouze tento samostatný modul k celému řízení až do doby, kdy dojde k navyšování výroby a možnost téměř neomezeného rozšíření je zachována. Jednotky s typovým označením AFP7MXY32DWD a AFP7MXY32DWDH mají 16 vstupů a 16 výstupů s podporou vysokorychlostních pulsů a oboustrannou polaritou. Podporují široký rozsah vstupních zařízení - senzory, měřidla, regulátory atd.  

I pro vysoké rychlosti
Model AFP7MXY32DWDH podporuje navíc řízení pomocí lichoběžníkových pulzů včetně ovládání zrychlování a zpomalování. Moduly jak pro jednoosé tak pro dvouosé aplikace nabízí celou škálu různých variant řízení, a to dle potřeby příslušné aplikace včetně synchronizovaného nastavení rychlosti a posunu nebo variabilní nastavení rychlosti podélné osy. Nastavení parametrů či programování je snadné díky vlastnímu sofistikovanému vývojovému prostředí Control FPWIN Pro7.

Speciální funkce
Vstupy celkem: 16
- Vstupní úroveň: 5 - 24 V (s automatickým přepínáním),
- Vstupní časové konstanty: žádná, 1 μs, 2 μs, 4 μs, 8 μs, 16 μs, 2 ms nebo 4 ms,
- Max. tranzistorových vstupů: 16,
- Vysokorychlostní čítače: max. 4 kanály, 500 kHz (při vstupním napětí 5 nebo 12 V), 250 kHz (při vstupním napětí 24 V),
- Max. vstupů s přerušením: 8,

Výstupy celkem: 16
- Výstupní polarita: N/P kanál, oba kanály (zapojení Push-Pull) a diferenciální výstup,
- Max. tranzistorových výstupů: 16,
- Pulsní výstup: max. 4 kanály, 500 kHz,
- PWM výstup: max. 4 kanály, 100 kHz.

 
Publikováno: 22. 12. 2016 | Počet zobrazení: 1944 článek mě zaujal 378
Zaujal Vás tento článek?
Ano