asseco Aimtec murr

Břitové destičky indikují své opotřebení

Nové třídy břitových destiček Duratomic představila společnost Seco pod označení TK1501 a TK0501. Destičky využívají výsledků nejnovějšího výzkumu technologie povlakování Duratomic druhé generace. Určené jsou pro soustružení litiny a umožňují snížit plýtvání nástroji a zpracovat více dílů na hranu břitové destičky.

 
Tyto specializované třídy pro soustružení litiny jsou k dispozici v komplexní nabídce geometrií. Jsou vhodné pro operace od hrubování až po dokončovací obrábění a zajišťují dosažení požadované kvality obrobení. Vyznačují se vyšší houževnatostí a odolností proti opotřebení. Unikátní proces technologie Duratomic pracuje s hliníkem a kyslíkem na atomární úrovni, což umožňuje vytvářet povlakování břitových destiček s mimořádnou houževnatostí a odolností vůči otěru. Díky rovnováze mezi houževnatostí a pevností plní tyto třídy stabilně a spolehlivě i ty nejnáročnější požadavky na výkonnost. Nejnovější technologie povlakování nabízí širší možnosti využití těchto nových tříd a celkové zvýšení životnosti nástroje a produktivity.
Třídy TK1501 a TK0501 vycházejí z konceptu Seco Edge Intelligence, který využívá rozsáhlé znalosti a zkušenosti výrobce s vysoce výkonnými břitovými destičkami pro dosažení nejlepší využitelnosti nástrojů pro potřeby konkrétní aplikace. Chromová detekce použitých břitů umožňuje snadno odhalit, zda již byly řezné hrany břitové destičky v kontaktu s obrobkem. Tato vrstva je optimalizována tak, aby poskytovala maximální možný kontrast pro snadné a přesné posouzení aktuálního opotřebení i za zhoršených světelných podmínek. Funkce detekce použitých hran přispívá k až 30% snížení ztrát v nákladech, vzniklých předčasnou likvidací břitových destiček.
Obě třídy břitových destiček umožňují použití vyšších řezných rychlostí a posuvů, čímž zvyšují produktivitu obrábění a pomáhají tak snížit riziko zpomalení procesní prostupnosti na soustružnických pracovištích ve výrobě.
 
Publikováno: 22. 12. 2016 | Počet zobrazení: 1830 článek mě zaujal 408
Zaujal Vás tento článek?
Ano