asseco Aimtec murr

První automat v ČR na výrobu těsnění

SKF uvedla do Česka novinku ve výrobě těsnění: unikátní automat SKF SealJet DD 010. První stroj tohoto typu, umožňující zákazníkům sledovat „v přímém přenosu“ výrobu těsnění, které si právě objednali, funguje od podzimu letošního roku v Olomouci.

 
Jedinečnost stroje spočívá v kompaktní konstrukci s minimálními požadavky na pracovní prostor a jednoduchou obsluhu, což umožňuje umístění přímo v prodejním prostoru. Na pobočce Autorizovaného distributora SKF, Ložiska Vilim v Olomouci, si tak zákazníci mohou nechat na počkání vyrobit těsnění podle specifických požadavků a sledovat přitom celý proces výroby, protože stroj je umístěný přímo na prodejním místě.
Obráběná těsnění s různými profily splňují nároky 80 % standardních průmyslových aplikací. Automat SealJet DD 010 svými možnostmi při výrobě těsnění poskytuje distributorům SKF možnost vyrábět průmyslová těsnění do 200 mm podle požadavků zákazníků. Stroj je vybaven vlastním specializovaným softwarem, vysoce přesnými řeznými nástroji a využívá technologii číslicově řízeného obrábění (CNC). Nabízí tak u autorizovaných distributorů přístup k široké nabídce těsnicích profilů SKF, přičemž nevyžaduje profesionálního operátora ani případné investice do výroby forem.
Hlavními výhodami pro zákazníky je nadstandardní dostupnost, v podstatě bez dodací lhůty, není tedy nutné udržovat skladové zásoby. Tím je zaručen přístup k jedinému zdroji úplné nabídky těsnění na místě, včetně rozsáhlé prodejní a technické podpory výrobce.
„Ve střední a východní Evropě je Česká republika první zemí, kde je stroj nainstalován a v provozu. Čeští zákazníci tedy mají možnost využívat stejných výhod této novinky jako zákazníci v Německu, Rakousku a Itálii, kde jsou tyto stroje také teprve krátce dostupné,“ říká David Poláček, obchodní ředitel SKF CZ.
 
Publikováno: 22. 12. 2016 | Počet zobrazení: 1931 článek mě zaujal 384
Zaujal Vás tento článek?
Ano