asseco Aimtec murr

Rychlé a efektivní balení do plastových fólií

Balicí stroje mají široké možnosti využití, své uplatnění nachází i v nejnáročnějších provozech, kde je kladen důraz na rychlost a přesnost balení. Společnost Penta-servis představila vysoce výkonné automatické balicí stroje řady S, které pracují se smrštitelnou polyolefinovou a LDPE fólií, a již ve standardní výbavě disponují mnoha unikátními vlastnostmi.

 
Plně automatické balicí stroje řady S splňují podle výrobce i extrémně vysoké nároky na výkon a kvalitu pro balení předmětů (i jejich skupin) do teplem smrštitelné LDPE fólie. Dosahují balicího výkonu 20 - 80 ks/min, jsou vybaveny automatickým systémem chlazení svářecích lišt, vstupním a výstupním dopravníkem a systémem „Centre seal“ zajišťujícím automatické vystředění svářecích lišt k výšce baleného předmětu. Ovládací menu je v českém jazyce a do paměti stroje je možné uložit 50 balicích programů. Mezi další přednosti těchto strojů patří např. švové svařování, možnost nastavení teploty svařování, snadná a rychlá výměna fólie, přizpůsobení pro různé rozměry fólie apod. Stroje lze vybavit smršťovacím tunelem, což umožňuje docílit dokonalé fixace a perfektního vzhledu balíčku.
Jednotlivé modely balicích strojů řady S se liší velikostí svářecí lišty a výškou balení. Nejmenší zástupce S-4015 má velikost svářecí lišty 520 mm a výšku balicího prostoru 150 mm, model S-4022 má stejnou velikost svářecí lišty (520 mm), ale výška balicího prostoru je 220 mm. Stroj S-5515 disponuje 670mm svářecí lištou a 150mm vysokým balicím prostorem, verze S-5522 má balicího prostor o 7 cm vyšší (220 mm) a největší zástupce této řady s označením S-8515 disponuje téměř metrovou svářecí lištou o délce 970 mm a balicím prostorem o výšce 150 mm.
 
Publikováno: 22. 12. 2016 | Počet zobrazení: 1826 článek mě zaujal 376
Zaujal Vás tento článek?
Ano