asseco Aimtec murr

Traveller nabízí luxusní cestování

Do skupiny víceúčelových prostorných vozidel s komfortní přepravou osob, mezi které patří např. VW Multivan, Ford Custom Kombi nebo MB třídy V, přibyla francouzská novinka Peugeot Traveller. Automobilka opatřila vůz, který dokáže pojmout až 9 osob, řadou předností, jenž z něj činí referenci v segmentu. Je určen jak pro soukromé uživatele, tak i pro firemní sektor ve verzi Business.      

 
Automobilka pro tento model přišla se zcela novým jménem - Traveller, které má evokovat moderní vizi cestování. Podvozek nového cestovatele je postaven na základě modulární platformy EMP2, díky čemuž může nabídnout prostorný interiér a kompaktnější vnější rozměry.  
Novinka je k dispozici ve třech délkách: Compact (460 cm), Standard (495 cm) a Long (530 cm), a s jednou účelovou výškou 190 cm z důvodu vjezdu do krytých parkovišť. I ta nejkratší verze dovoluje díky platformě EMP2 pohodlné sezení až pro 9 osob. Kompaktní vnější rozměry a krátké převisy umožňují dobrou ovladatelnost ve městské zástavbě, s průměrem otáčení od 11,3 m. 
Pohon zajišťují moderní účinné jednotky 1,6 a 2,0 BlueHDi splňující Euro 6 o výkonech od 115 až do 180 k. Jsou vybaveny technologií pro snižování emisí, používající systém SCR zabudovaný před filtr pevných částic. Průměrná spotřeba celé modelové řady je 5,4 l/100 km a emise 140 g CO2/km, což jsou nejlepší hodnoty ve třídě. Přitom nejúspornější agregát pohánějící Travellera má dosahovat spotřeby, jak uvádí výrobce, jen 5,1 l/100 km a emise 133 g CO2/km.
Nový Traveller je vyzbrojen řadou prvků komfortní a bezpečnostní výbavy, mezi které patří např.: boční posuvné dveře s hands-free otevíráním (v tomto segmentu jsou zcela nové); Head-up Display - systém promítání informací na čelní sklo, snímání údajů z dopravních značek, zobrazení povolené rychlosti; otvírací okno zadního víka, střešní okno, systém Active Safety Brake a automatické přepínání dálkových světel. Poprvé se u značky objevují: on-line navigace s hlasovým ovládáním a dopravními informacemi v reálném čase, zadní parkovací kamera Top Rear Vision se snímáním zadní části vozu seshora v úhlu 180° a přiblížením záběrů nebo funkce varování před sníženou pozorností řidiče (Driver Attention Alert). O bezpečnosti Travellera mluví za vše zisk všech pěti hvězdiček v testech Euro NCAP.
Nabídka nového Traveleru zahrnuje verzi pro soukromé zákazníky tzv. Family ve výbavě
 Active a Allure s 5, 7 nebo 8 místy, a druhou verzi pro firmy tzv. Business s 5 až 9 místy a Business VIP s 6 a 7 místy. U vyšších verzí výbavy chrání soukromí v interiéru zatmavená skla buď v neprůhlednosti 70 % nebo extra zatmavená s neprůhlednosti až 90 %. Klíčová řada Business VIP nabízí cestujícím vzadu konfiguraci čtyř samostatných sedadel otočených čelem k sobě nebo 5 míst s možností třímístné lavice ve 3. řadě. Součástí výbavy je i posuvný sklápěcí stolek. Celý funkční interiér je zasvěcený komfortu posádky, od trojzónové klimatizace s funkcí jemného rozptylu vzduchu, přes velké střešní okno až po sedadla v kůži.
Při 9místném obsazení je objem zavazadlového prostoru 1500 l (metodou objemu vody) nebo 1384 dm3 podle VDA. Po vyjmutí sedadel 2. a 3. řady dosahuje tento objem dokonce 4900 l nebo 4554 dm3 VDA. Peugeot Traveller nabízí velmi nízké provozní náklady, např. servisní interval je po ujetí 40 000 km nebo 2 roky. 
 
Publikováno: 29. 12. 2016 | Počet zobrazení: 2173 článek mě zaujal 427
Zaujal Vás tento článek?
Ano