asseco Aimtec murr

Seco rozšiřuje svůj sortiment

Už tak širokou nabídku břitových destiček a těles kotoučových fréz rozšířil výrobce dle požadavků svých zákazníků o systém 335.14 s vyměnitelnými karbidovými kotouči malých průměrů, nástroje 335.16 pro frézování T-drážek a kruhové břitové destičky na tělesa řady 335.25. Mimo to ještě přišel s novými držáky s upínacím rozhraním VDI na planžetový upichovací systém řady 150.10-JETI. 

 
Frézy řady 335.14 s vyměnitelnými karbidovými kotouči nabízí pro všechny typy materiálů přesnou a univerzální řeznou geometrii. Kotoučové frézy malých průměrů jsou vhodné pro frézování drážek, zápichů pro pojistné kroužky, profily s plným poloměrem a srážení vnitřních i vnějších hran. Tato produktová řada disponuje širokým výběrem válcových stopek a ER adaptérů pro kleštinové upínače k osazení kotouči v Ø od 9,7 do 34,7 mm a pro šířky řezu od 0,7 do 5,15 mm.
Řezné nástroje 335.16 s břitovými destičkami se čtyřmi břity mají zajišťovat ekonomický provoz při frézování T-drážek. Geometrie břitových destiček, jejich velký výběr umožňuje obrábění širokého spektra materiálů, redukuje řezné síly i hlučnost. Díky chlazení prostřednictvím středového kanálku je zajištěn účinný odvod třísek a zajištěn jakostní povrch dílu. Frézy jsou k dispozici v Ø od 25 do 50 mm a šířkách od 11 do 21 mm dle normovaných rozměrů T-drážek.
Kotoučové frézy řady 335.25 jsou nyní vybaveny vyměnitelnými kazetami pro kruhové břitové destičky o Ø 16 a 20 mm, které zajišťují spolehlivý výkon nástroje. Frézy se hodí pro částečný i plný řez a čelné frézování s velkým rohovým rádiusem.
Planžetový upichovací systém řady 150.10-JETI byl rozšířen o držáky nového provedení s upínacím rozhraním VDI. Držáky planžet se instalují přímo na hlavy s upínacím systémem a jejich výhodou je zajištění efektivního chlazení řezné zóny. Systém velmi účinně odvádí teplo vznikající v oblasti řezu při upichovacích operacích, tím přispívá k větší produktivitě a delší životnosti nástroje. K tomu pomáhá také přivádění chladicí kapaliny přímo přes upínací rozhraní, bez potřeby propojovacích hadic. Kapalina je pak rozváděna vnitřními kanálky v držáku i planžetě do výstupních trysek z čelního i hřbetního směru na ostří břitové destičky. Lepší kvalitu dokončeného dílu a delší životnost nástroje zajišťuje také účinný odvod třísek z upichovacího systému. Díky možnosti výškového nastavení řezné hrany je zajištěná optimální poloha břitu. Systém řady 150.10-JETI je rozšířen o držáky pro čelní osazení na hlavy VDI30, VDI40 a VDI50 a adaptéry pro hvězdicové provedení.
 
Publikováno: 26. 1. 2017 | Počet zobrazení: 1688 článek mě zaujal 348
Zaujal Vás tento článek?
Ano