asseco Aimtec murr

Ložiska od Hiwinu

Většina čtenářů zná tchajwanskou značku Hiwin ve spojitosti s lineární technikou a jejími komponenty. Méně známý je fakt, že korporace vyrábí i vlastní roboty. Na českém trhu zastupuje značku společnost Hiwin s.r.o., která je kapitálově spojena s evropskou centrálou v Německu. Poslední novinkou v portfoliu firmy je nabídka velmi přesných křížových válečkových ložisek.

 
Česká firma Hiwin je výhradním distributorem tchajwanské značky nejen pro Českou republiku, ale i pro Slovensko, Bulharsko, Chorvatsko, Srbsko, Černou Horu, Makedonii, Bosnu a Hercegovinu. Její produkty jsou určeny od manipulačních a jednoúčelových strojů, přes CNC obráběcí centra, řezací a formovací stroje, brusky, pily, automatizační zařízení až po vysokorychlostní polohovací jednotky, také ale i pro lékařský a elektronický průmysl.
Nová řada křížových válečkových ložisek, která se objevila v nabídce firmy, se vyznačuje vysokou tuhostí, velmi vysokou přesností a vysokou schopností momentového zatížení ve všech směrech. Díky těmto přednostem se výborně hodí pro nasazení v systémech průmyslové automatizace, robotech, obráběcích strojích, přesných otočných stolech, měřicích strojích a medicínských přístrojích.
Jak sdělil výkonný ředitel brněnské společnosti Hiwin Ing. Pavel Cach: „Nová křížová válečková ložiska nabízejí vyšší přesnost provedení a tím i vyšší životnost.“ Jde o válečková ložiska, které se skládají z vnějšího a vnitřního kroužku a se zkříženými válečky uspořádanými po 90˚. Tímto uspořádáním válečků mohou ložiska zachytávat nejen axiální síly z obou směrů, ale i radiální síly a klopné momenty a jejich libovolné zátěžové kombinace. Křížová ložiska Hiwin jsou velmi tuhá, disponují kompaktními rozměry a vysokou přesností.
V nabídce je 5 řad křížových ložisek různých provedení: CRBA, , CRBC, CRBD a CRBE.
Ložisko řady CRBA se skládá z vnitřního a dvoudílného vnějšího kroužku. Určené je pro vnitřní otáčení. Řada CRBB se skládá z vnějšího a dvoudílného vnitřního kroužku. Je určená pro vnější otáčení. Řada CRBC se skládá se z vnitřního a vnějšího kroužku a je určená pro vnitřní i vnější otáčení. Řada CRBD se skládá se z vnitřního a dvoudílného vnějšího kroužku s montážními otvory a ložiska řady CRBE se skládají z vnitřního a vnějšího kroužku s montážními otvory.  /fc/

 
Publikováno: 26. 1. 2017 | Počet zobrazení: 1730 článek mě zaujal 397
Zaujal Vás tento článek?
Ano