asseco Aimtec murr

Pomocníci pro rychlou manipulaci s paletami

Nedávno uvedla společnost STILL na trh dva hbité pomocníky pro vykládku i nakládku. První z nich je nízkozdvižný vozík SXH 20 pro stojícího řidiče a druhým je vysokozdvižný vozík SXD 20, zvládající práci ve dvou úrovních s vysokým výkonem překládky.

 

Oba vozíky jsou vybaveny bezúdržbovým 3kW trojfázovým pohonem pojezdu, který zaručuje nejen vysoký výkon při nízké spotřebě energie, ale i dlouhé intervaly údržby. Takže provozovatel profituje z vysokého výkonu překládky při nízkých provozních nákladech. Je-li potřeba další zvýšení hospodárnosti, lze aktivovat režim pro zvýšení efektivity Blue-Q, který ušetří dalších až 7 % energie. Vozíky mají kapacitu baterie až 500 Ah, což jim dává dostatek síly ve vícesměnném provozu. Na přání je možné vozíky vybavit systémem boční výměny baterie, čímž se zkrátí čas potřebný k výměně baterie.
Precizní elektrické řízení s lehkým chodem zajišťuje intuitivní ovládání vozíku. Kromě robustního ocelového rámu s vysokou torzní tuhostí disponují vozíky kompaktními rozměry a konturami bez hran, což umožňuje dobrou manévrovatelnost s bezpečnou manipulaci s břemeny i v těsných prostorách. Čtyřkolový podvozek s nízkým těžištěm zaručuje vysokou stabilitu, lze jej ale osadit na přání systémem vyrovnávání úrovně podvozku pro snadnější zdolávání stoupání. Bezpečné projíždění zatáček zajišťuje systém Curve Speed Control, který automaticky přizpůsobí u obou vozíků rychlost jízdy v zatáčkách podle úhlu natočení kol.

Nízkozdvižný vozík SXH 20: je specialistou na střední a dlouhé vzdálenosti. Nosností až 2000 kg a rychlostí jízdy až 12 km.h-1 zajišťuje rychlou a přitom bezpečnou překládku materiálu. Pro dosažení vysokého výkonu překládky může být vybaven vidlicemi s délkou až 2400 mm pro uchopení dvou palet za sebou. Jeho síla spočívá v jeho individualitě.

Vozík SXD 20: je všestranným strojem s rychlostí jízdy až 10 km.h-1 jak s břemenem, tak i bez něj. S vozíkem pro práci ve dvou úrovních lze současně přepravovat a stohovat dvě běžné palety. Stroj může přepravovat 800 kg nahoře na zdvihu stožáru a současně 1200 kg na iniciálním zdvihu. Jako nízkozdvižný vozík přepraví až 2000 kg na jediné paletě. Jeho síla spočívá v jeho flexibilitě.

 
Publikováno: 27. 1. 2017 | Počet zobrazení: 1617 článek mě zaujal 384
Zaujal Vás tento článek?
Ano