asseco Aimtec murr

Řízení flotily vozíků bude inteligentní

Společnosti Bosch a SAP SE uzavřely strategické partnerství v oblasti internetu věcí (IoT) a Průmyslu 4.0. Cílem je podporovat interoperabilitu strojní techniky a rozvíjet vzájemnou spolupráci na poli softwarových řešení a cloudových technologií.

 
Bosch má bohaté zkušenosti s konektivitou průmyslových zařízení, SAP s internetem věcí a jeho využitím. Vzájemná spolupráce umožní propojení těchto zkušeností, zrychlení procesů v logistice i výrobě a zvýšení bezpečnosti i kvality produktů a služeb pro zákazníky. Využití databáze SAP HANA prostřednictvím Bosch IoT Cloud umožní zpracovávat velké objemy dat v reálném čase. Pro zajištění konektivity různých zařízení a komponent budou Bosch IoT microservices dostupné na SAP HANA Cloud Platform, což přináší i zabezpečenou a vysoce efektivní konektivitu vozidel, výrobní techniky či nástrojů s otevřenými platformami. Cílem je nabídnout nové a inteligentní služby.
Např. bezdrátové šroubováky připojené do sítě mohou systému nahlásit svou pozici a ten následně zvolí ideální točivý moment pro danou úlohu. Nebo názornou ukázkou přínosu spolupráce je využití pozičních dat pro vysokozdvižné vozíky ke zvýšení transparentnosti a efektivity v logistice. Zeno Track, startup založený společností Bosch, zjišťuje polohu vozíků za pomoci kamer, GPS, laserových scanerů, rádia a pohybových senzorů. Data jsou odeslána prostřednictvím Bosch IoT Cloud do aplikace SAP Vehicle Insights, která má na starosti správu vozového parku. Řízení flotily vozíků se tak stává inteligentním - lépe se plánuje jejich vytížení nebo termíny údržby, což redukuje výdaje a zvyšuje efektivitu.
 
Publikováno: 27. 1. 2017 | Počet zobrazení: 1683 článek mě zaujal 380
Zaujal Vás tento článek?
Ano