asseco Aimtec murr

Dočkáme se ohebných mobilů?

Samsung, který se nyní snaží napravit reputaci pošramocenou vybuchujícími smartphony Galaxy, si u Korejského úřadu pro intelektuální vlastnictví (obdoba našeho patentového úřadu) nechal patentovat skládací smartphone s ohebným displejem.

 

Ten může být překládán na polovinu jako tzv. flipové přístroje. Přehýbací mobil by měl být vybaven také sekundárním displejem, pravděpodobně na vnější straně aktivovaným, když je telefon složený v zavřené podobě. Obrazovka má jako jednu z možností dokonce i "poloautomatický" skládací režim. Informace na serveru The Verge sice konstatuje, že patenty nevedou obvykle přímo k produktům, ale upozorňuje, že tato by mohla být výjimkou vzhledem k tomu, že Samsung údajně pracuje na smartphonech s ohebnými OLED displeji. Právě ohebné displeje kdysi vypadaly jako bláznivý nápad, ale Samsung je nakonec skutečně využil (nebo přinejmenším jejich princip) v zakřivené obrazovce modelu Galaxy S6 a S7 Edge. Také Lenovo koketuje s myšlenkou ohebné elektroniky a firma již vyvinula smartphone, který je možné ohýbat kolem zápěstí.

Na rozdíl od telefonu s rozdělenou obrazovkou nebo tabletu à la Sony Tablet P by zařízení firmy Samsung mělo pracovat s flexibilním OLED displejem, který se také skládá, ale pomocí záhybů, a to buď “na půli cesty” nebo úplně. Vypadá podobně jako maketa flexibilního telefonu Youm, který Samsung předváděl jako koncept v roce 2013.

 
Publikováno: 31. 1. 2017 | Počet zobrazení: 2422 článek mě zaujal 472
Zaujal Vás tento článek?
Ano