asseco Aimtec murr

Ventily pro náročné aplikace

Svou řadu přímo ovládaných proporcionálních DC ventilů doplnil Parker Hannifin šoupátky s nulovým překrytím pro sérii D1FC/D3FC. Tím je možno použít tyto ventily pro obvody s uzavřenou regulační smyčkou do náročných aplikací.

 
Nejdůležitější inovací u série ventilů D1FC ve jmenovité velikosti NG06 a série ventilů D3FC ve jmenovité velikosti NG10 je systém zpětné vazby pro pozici ventilu, který je na rozdíl od srovnatelných ventilů jiných výrobců zcela integrován v tělese ventilu.  Přímé spojení senzoru se šoupátkem tak usnadňuje přesné řízení polohy šoupátka. Díky integrovanému senzoru zpětné vazby tak není potřebný kabel pro připojení k systému řízení polohy. Tím je snížené riziko potenciálních závad v důsledku neúmyslného přerušení spojení.
Robustní ventily se vyznačují novými šoupátky s nulovým překrytím, vysokou dynamikou a opakovatelnou přesností při řízení v uzavřené regulační smyčce. Tato konfigurace je vhodná pro celou řadu průmyslových aplikací, např. pro řízení vodních turbín nebo pro řízení lisů či ohýbaček trubek. Řady ventilů D1FC a D3FC mohou být také implementovány ve strojírenských náročných aplikacích, jako jsou tvářecí stroje nebo stroje pro kovoobrábění či pro vstřikovací odlévání.
Vestavěná digitální elektronika umožňuje přizpůsobit parametry ventilů flexibilně širokému rozsahu aplikací. Pro snadné nastavení je zdarma ke stažení aktualizovaná verze parametrizačního softwaru ProPxD na: www.parker.com/propxd.
 
Publikováno: 24. 2. 2017 | Počet zobrazení: 2109 článek mě zaujal 402
Zaujal Vás tento článek?
Ano