asseco Aimtec murr

IO-Link Memory: kompaktní obousměrný paměťový modul

Obousměrné paměťové moduly od společnosti Balluff jsou vhodné pro použití v místech s nedostatkem prostoru. Umožňují jim to kompaktní rozměry 34 x 16 x 8 mm. Moduly disponují krytím IP67 a mohou být používány jako paměťové moduly nebo výměnné jednotky pro frézovací hlavice portálových obráběcích center.

 
Díky těmto paměťovým modulům IO-Link Memory může sestava uchovávat svá provozní data. S výhodou, že jestliže je použita na jiném stroji, všechny údaje o počtu cyklů, rázech a vibracích, mazání nebo intervalu výměny oleje jsou přímo zavedeny do jeho řídicího systému.
Práce potřebná pro instalaci a nastavení parametrů modulu je minimální. Pro stabilní obousměrný přenos dat mezi frézovací hlavicí a řídicím systémem s velkou odolností proti chybě je třeba jen jeden standardní kabel. Kabel se připojuje k rozhraní frézovací hlavice. Přenos dat je odolný proti rušení a splňuje požadavky elektromagnetické kompatibility. Modul může uchovávat v každém ze svých 14 segmentů po 64 bajtech dat.
Obráběči ocení skutečnost, že při přenosu hlavice ze stroje na stroj jsou všechna identifikační a provozní data prostřednictvím kabelu automaticky překopírována a uložena z paměti hlavice do řídicího systému nového stroje. Jestliže je třeba údržba nebo oprava, servisní technik si může všechna data z paměti načíst do PC nebo notebooku a aktualizovat je, kdykoliv je to třeba. To dává vedoucím výroby kontinuální a transparentní informace o aktuálním stavu frézovací hlavice.
Moduly IO-Link se ukazují být klíčovým komunikačním nástrojem pro vysoce výkonné, prostorově úsporné koncepce Průmyslu 4.0.
 
Publikováno: 24. 2. 2017 | Počet zobrazení: 1693 článek mě zaujal 356
Zaujal Vás tento článek?
Ano