asseco Aimtec murr

Plochý portál rozšířil Festo o větší sourozence

Manipulační systém EXCM od společnosti Festo je ideální pro aplikace, kde se počítá každý milimetr. V podobě rozšířeného modelu EXCM-30 a nového EXCM-40 má nyní rodina portálů EXCM dva velké a silné bratry - pro větší pracovní prostory a vyšší zatížení.

 

Kompaktní portál poskytuje optimální poměr mezi instalačním a pracovním prostorem a je ideální pro velmi kompaktní stroje - bez vnějších rozvaděčů a přímo na pracovní stůl. Mezi hlavní aplikace verze EXCM-30 patří montáž malých dílů a manipulace s nimi nebo výroba elektroniky a laboratorní procesy. Jeho přesné a robustní vedení v kuličkových oběžných pouzdrech dokáže absorbovat velké síly a krouticí momenty, a to i za vysoké rychlosti.

Optimální využití prostoru
Novinkou u EXCM-30 je kryt pro čisté provedení Clean Look. Zakrytí pohonu v ose Y poskytuje základní ochranu pro vnikání a unikání různých nečistot a dalších částic. To je zvlášť podstatné v případech instalace v převrácené poloze. Tento portál má nyní přizpůsobivou a jednoduchou koncepci přívodu energií prostřednictvím energetického řetězu 3D a univerzálního přírubového adaptéru. Zdvih v ose Y lze volit po 50 mm na 410, 460 a 510 mm.
Druhá verze EXCM-40 se vyznačuje pracovním prostorem až 2000 mm ve směru osy X a 1000 mm ve směru osy Y. Díky napájení napětím 48 V lze velmi dynamicky manipulovat zátěžemi až do hmotnosti 4 kg. Volitelně může být nainstalováno různé příslušenství, jako např. slučovače/rozbočovače s vícepólovým konektorem a přívody stlačeného vzduchu pro elektrické a pneumatické jednotky. Portály se dodávají s kompletně zapojenými pohony, proto uživatelé ušetří čas nutný pro výběr a návrh, montáž a uvedení do provozu.

Speciální sada pro řízení
Pro obě verze je k dispozici sada pro řízení složená ze dvou motorů a ovladače CMXH. Tato kombinace nabízí funkci STO (bezpečné vypnutí krouticího momentu) v souladu s normou EN 61800-5-2 pro zvýšení bezpečnosti. Ovladač lze navíc napájet napětím 24 až 48 V poskytujícím vysoký výkon. Rozhraní se vstupy/výstupy, CANopen a Ethernet vycházející z TCP/IP umožňují snadnou a univerzální komunikaci.
www.festo.cz/excm

 
Publikováno: 24. 2. 2017 | Počet zobrazení: 1659 článek mě zaujal 371
Zaujal Vás tento článek?
Ano