asseco Aimtec murr

Mýty a fakta o cloudovém ERP software

Výrobní podniky se postupně přesouvají se svými ERP systémy do cloudu. Přesto některé z nich váhají s tímto krokem, jehož příčinou jsou obvykle mýty o cloudovém ERP, které stále přetrvávají. Společnost Rootstock se pokusila vyvrátit čtveřici hlavních mýtů, s nimiž se dodavatelé ERP systému zpravidla setkávají.

 

Mýtus 1 - Cloudový ERP je příliš nákladný
Jedno z nejčastějších tvrzení, s nimž se lze setkat, nicméně IT analytici s ním nesouhlasí. Jejich studie docházejí vesměs k závěru, že na cloudu založený ERP software snižuje náklady na infrastrukturu, údržbu a náklady životního cyklu až o 54 % a může ušetřit čas a peníze tím, že zvýší spolupráci v reálném čase a sníží doby uvedení produktu na trh.
Cloud ERP umožňuje firmám utrácet méně za IT. Pokud firma zvažuje náklady na hardware, software, implementace, přizpůsobení, školení, podporu a údržbu potřebné pro předpokládanou službu ERP dobu tří až pěti let, tyto položky prostě neexistují, nebo jsou jednodušší na implementaci s cloudovým ERP, který nepotřebuje velké počítače nebo personál přímo pro jejich údržbu.

Mýtus 2 - Cloudový ERP není bezpečný
Další přetrvávající mýtus. V počáteční etapě, když se cloudová řešení poprvé objevila, byla bezpečnost jistě velkým problémem. Ale to už dnes není pravda a pro nejlepší současné cloudové ERP systémy to rozhodně neplatí. Zabezpečení pro tyto systémy zahrnuje firewally, dvoufaktorovou autentizaci, pokročilé šifrování, časté aktualizace zabezpečení a detekci a řadu dalších bezpečnostních opatření.
V porovnání zabezpečení cloud ERP se zabezpečením klasického ERP analytici společnosti Aberdeen Group uvádějí v článku “ Webová bezpečnost v cloudu: Bezpečnější! Kompatibilní! Levnější!“, že bezpečnost v systémech on-premise ve srovnání s cloudovými měla historicky větší ztráty dat a vystavení rizikům než cloudové alternativy. A zatímco ztráta dat v systému on-premise může být trvalá, pokud systém selže, postupy zálohování v cloudovém ERP zajistí, že výpadek je nejen velmi zřídkavý, ale i pouze dočasný.

Mýtus 3 - Všechny cloudové ERP jsou stejné
Různí výrobci mají různé potřeby a nejlepší cloudové ERP systémy tyto jedinečné vlastnosti podporují. Např. firmy, vyrábějící vlastní výrobky v malých sériích, mají potřeby odlišné od podniků, které vyrábějí opakovaně stejný produkt.
Přesto některé firmy stále věří, že všechny cloudové ERP jsou stejné a žádný z nich není natolik jedinečný, aby vyhovoval jejich specifickým potřebám. Výrobci s malou znalostí moderních cloudových systémů mohou být dezorientování módními pojmy a zdůrazňováním komplexnosti. Ale cloud není platforma, která poskytuje komplexní, univerzální řešení jedné velikosti, vhodná pro každého a pro všechny. Nejlepší dodavatelé cloudových ERP nabízejí flexibilitu a širokou škálu na cloudu založených funkcí navržených odborníky, jež nejsou načítány s bombastickým balastem, který firmy nepotřebují.

Mýtus 4 - Cloudový ERP nelze integrovat s ostatními systémy
Někteří výrobci jsou stále přesvědčeni, že cloudový ERP software je obtížné integrovat s jejich stávajícími systémy. Firmy, kterých se integrace týká, by měly hledat zavedené dodavatele podnikových cloudových platforem. Ti nabízejí stabilní a rostoucí cloudové ekosystémy pro výrobce, hledající na cloudu založené řešení a ideální platformu pro cloudové ERP. Zavedený osvědčený ekosystém umožňuje vývojářům vytvářet pro platformu nové aplikace, rozšířit její dosah a přidat do ní zkušenosti svých zákazníků. Nativní aplikace třetích stran na stejné platformě lze snadno spravovat a integrovat, nabízejí koncovým uživatelům konzistentní rozhraní a zkušenosti.

 
Publikováno: 24. 2. 2017 | Počet zobrazení: 1797 článek mě zaujal 375
Zaujal Vás tento článek?
Ano