asseco Aimtec murr

Samoregulační systém pro potahovací a laminovací operace

První zcela automatizovaný systém pro regulaci zpětného tlaku v procesu potahování plastů pomocí vytlačování, který nevyžaduje manuální obsluhu, je novinkou firmy Nordson Corporation. Extruzní systém využívá plastové pláty nebo fólii.

 
Nová patentovaná motorizovaná soustava zpětného tlakového ventilu pro systémy potahování pomocí vytlačování a laminování je prvním zařízením svého druhu, který zajišťuje automatické řízení potřebných funkcí pomocí uzavřené smyčky. Tím se minimalizuje selhání lidského činitele a možnost zranění při provádění manuálních úprav.
I když poplastování pracuje při vyšších teplotách taveniny než ostatní vytlačovací procesy a vyžaduje k dosažení těchto teplot použití zpětného ventilu, přebytek zpětného tlaku může vést k degradaci polymeru. Nový patentovaný systém EDI PolyStream instalovaný mezi extrudér a hubici používá řízení pomocí uzavřené smyčky k udržení protitlaku v požadovaném rozmezí, aby zajistil optimální zpracování. Pohon ventilu je ovládán regulátorem, který přijímá nepřetržitý tok signálů ze snímače tlaku, což způsobuje potřebné otevření ventilu při různém stupni podle toho, zda je protitlak trendy příliš vysoký nebo příliš nízký. Když ventil dosáhne limitu otevření v důsledku nadměrné hromadění kontaminujících látek na filtračním sítu, automatické varování naznačí, že je čas na výměnu síta.
Sestava PolyStream obsahuje motor, desku se sítem, lineární ventil, tavicí potrubí, řídicí systém a volitelně zobrazovací panel. Rozhraní člověk/stroj (HMI) umožňuje operátorovi určit a zadat potřebné procesní podmínky nebo obsluhovat specifikace na základě stanovené receptury. Sestavu ventilu lze spustit manuálně, výrobce nicméně doporučuje automatický provoz v uzavřené smyčce. /re/
 
Publikováno: 24. 2. 2017 | Počet zobrazení: 1701 článek mě zaujal 367
Zaujal Vás tento článek?
Ano