asseco Aimtec murr

Nová generace laserového svařování plastů

Společnost Panasonic představila před koncem roku nový systém laserového svařování plastických hmot - řadu VL-W1.

 
Požadavky plastikářského průmyslu jsou vysoké. Zatímco se zvyšuje tlak na rychlost výroby, nové produkty jsou stále komplexnější. Všechny výrobky by proto měly splňovat parametry vysoké kvality, být jasně identifikovatelné a tím umožnit lokalizování v případě následných poruch.
Laserové systémy pro označování výrobků firmy Panasonic se již etablovaly na trhu díky své kvalitě i nadstandardním službám. Důležitým prodejním argumentem je vláknová laserové technologie MOFPA, která se osvědčila při identifikaci značených plastových komponent. Znalosti a dlouholeté zkušenosti byly použity i při vývoji nového laserového svařovacího systému VL-W1.
Vláknové laserové technologie nabízejí v současné době maximální energetickou účinnost a protože laser nevyžaduje prakticky žádnou údržbu, jsou provozní náklady systému laserového svařování plastových dílů jen zlomkem oproti standardnímu zpracování.

Přednosti laserového svařování
Laserové svařování plastů nabízí výhody ve srovnání s konvenčními technologiemi spojování plastů, jakými jsou např. ultrazvukové svařování, lepení, atd. Laserové svařování je čistý a přesný proces, ve kterém mohou být plastové součásti spojeny bez viditelných svarů. Spojování pomocí laserové energie nezanechává žádné zbytky lepidla a také nevytváří žádné částečky, jejichž přítomnost může později vést k problémům u hotové součástky. Tento proces spojování při extrémně nízké spotřebě energie přináší zároveň spojování součástek jen pod mírným tlakem. Takovýto postup zajistí spojení konstrukčních částí bez pnutí a tím pádem s velmi malými deformacemi. U laserových systémů VL-W1 je laserové svařování vysoce přizpůsobitelné potřebám svařovaných součástek.
Jednotlivé kroky procesu mohou být monitorovány a kompletně zdokumentovány, a proto jsou užitečné a použitelné i pro kontrolu kvality. Laserový svařovací systém VL-W1 nabízí mnoho dalších výhod a přináší tak do spojování plastů nové možnosti.
 
Publikováno: 24. 2. 2017 | Počet zobrazení: 1782 článek mě zaujal 390
Zaujal Vás tento článek?
Ano