asseco Aimtec murr

Triatlon už běhají i myši

Označení náročné sportovní disciplíny si zvolila firma Logitech pro název své pozoruhodné víceúčelové (resp. multifunkční) myši umožňující ovládat více různých zařízení a přepínat mezi různými OS prostřednictvím jedné ovládací jednotky. A být tak produktivnější.

 

Značka Logitech představila všestrannou bezdrátovou myš pro různá zařízení. Pod poněkud dlouhým názvem Logitech M720 Triathlon Multi-Device Mouse, jak zní přesné označení této myší novinky, se skrývá myš, která je navržena tak, aby umožňovala snadněji pracovat na více různých obrazovkách a operačních systémech. Díky technologii Easy-Switch lze k myši připojit a spárovat s ní až tři zařízení současně a pohodlně mezi nimi přepínat stiskem jediného tlačítka. Funguje s operačními systémy Windows, Mac OS, Chrome OS, Android a Linux, takže ji lze označit skutečně jako univerzální. Pro Windows a Mac OS funguje i podpora gesty.

„Asi 85 % lidí již pro svou práci nepoužívá jen jednu platformu. Myš M720 Triathlon jsme navrhli jako odezvu na toto rozbujení různých zařízení,“ komentuje novinku Anatoliy Polyanker, ředitel pro globální portfolio a značky ve společnosti Logitech.

Výkonná myš má dvě technologie pro bezdrátové připojení, takže se může připojit přes přiložený přijímač Logitech Unifying, nebo pomocí bezdrátové technologie Bluetooth Smart. Připojení pomocí nano USB by mělo spolehlivě fungovat na až 10m vzdálenost. Hyper rychlé rolovací kolečko pomůže bleskově prolétnout dlouhé dokumenty a odolná konstrukce tlačítek (ve výbavě jich myška má celkem 8 jak standardních, tak speciálních jako je např. naklápěcí kolečko s funkcí středního tlačítka) vydrží až 10 mil. kliknutí. Pomocí softwaru Logitech Options si může každý uživatel individuálně nastavit a přizpůsobit své pracovní prostředí. Díky vylepšené spotřebě energie by měla myš dokázat na jednu tužkovou baterii fungovat až dva roky, její nabití či vybití signalizuje LED indikátor.
Cena za uživatelský komfort a pohodlí ovšem také není zanedbatelná - za téměř 1900 Kč, na něž si výrobce cení toto zařízení, lze pořídit zpravidla celé hejno méně sofistikovaných počítačových myší.

 
Publikováno: 27. 2. 2017 | Počet zobrazení: 1887 článek mě zaujal 362
Zaujal Vás tento článek?
Ano