asseco Aimtec murr

VUT v Brně opět ožije studentskou soutěží EBEC

Studenti VUT v Brně se mohou opět těšit na soutěž EBEC. Již tradičně je bude čekat velká výzva, týmová spolupráce a hlavně využití znalostí ze školy v praxi. Soutěž se uskuteční v prostorách Vysokého učení technického v Brně v průběhu posledních dvou týdnů měsíce března.

 
Před samotnými fakultními koly čeká na čtyřčlenné týmy jedno nelehké, ale o to víc zajímavé, jednodenní internetové předkolo, které se bude konat 14. března. Předkolo se bude skládat ze dvou částí. První částí předkola je mezioborový vědomostní test. V druhé části pak na účastníky čeká vypracování projektu dle zadání studentské organizace BEST, která EBEC pořádá. V předchozích ročnících bylo úkolem vymyslet univerzální sportovní pomůcku nebo třeba kolo pro Jamese Bonda.

Na týmy, které projdou fakultním předkolem čekají kola fakultní. Všechna tato kola se budou konat v průběhu dvou týdnů. Studenty Fakulty stavební tato výzva čeká 20. března, týmy z Fakulty informačních technologií se se zadáním svého fakultního kola popasují 22. března, týmy z Fakulty strojního inženýrství pak fakultní kolo čeká 23. března a na závěr se zadáním budou zápolit týmy z Fakulty elektrotechniky a komunikačních technologií, a to v termínu 27. března.

A v jakých soutěžních kategoriích to studenti budou soutěžit?

Case Study
Soutěžní kategorie určená zejména těm, kteří umí dát hlavy dohromady a nalézt tak společné řešení k problému či jeho využití v praxi. Výstupem je prezentace výsledků před odbornou porotou sestávající se ze zástupců firem a akademické obce.

Team Design
V druhé kategorii soutěže studenti prokazují svou zručnost při konstrukci reálného modelu nebo funkčního zařízení z předem určeného materiálu. Po uplynutí šestihodinového časového limitu mají také za úkol svou práci odprezentovat před porotou a dokázat tak, že zařízení dokáže uspět v zadaných podmínkách.

První dva týmy z každé kategorie všech fakultních kol pak čeká finální kolo, které bude vyvrcholením univerzitní části soutěže EBEC Brno a bude se konat 29. března na Fakultě podnikatelské. Finálního kola se tak zúčastní 16 nejlepších týmů z celého VUT v Brně.   
Během samotné soutěže budou na fakultách přítomni zástupci partnerských firem. Mimo stánky, které budou mít firmy také na místě konání soutěže, vymýšlejí někteří partneři i samotné soutěžní zadání. Se zástupci firem se na fakultách budou moci potkat jak studenti, kteří budou soutěžit, tak i ti, kteří se přijdou podívat nebo podpořit některý ze soutěžních týmů.
Mimo hodnotné ceny týmy budou usilovat i o postup do mezinárodního kola EBEC Central, které se tento rok bude konat od 19. do 22. dubna v maďarské Budapešti. Na EBECu Central budou studenti také bojovat o postup do absolutního finále, které v letošním roce organizuje zmiňovaná brněnská pobočka BESTu na Vysokém učení technickém v Brně. U nás se tedy od 31. července do 8. srpna sejde 120 nejlepších studentů, kteří se do této soutěže zapojí. Všem soutěžícím držíme palce, přejeme pevné nervy a budeme se na ně těšit.
 
Publikováno: 27. 3. 2017 | Počet zobrazení: 1640 článek mě zaujal 357
Zaujal Vás tento článek?
Ano