asseco Aimtec murr

Co nového čeká uživatele CAD řešení ZW3D 2017?

Před koncem loňského roku byla v prosinci na český trh uvedena nová verze CAD software ZW3D 2017. Uživatelům je k dispozici kompletně v českém jazyce a tvůrci softwaru věří, že novinky, které se v ní objevily, budou pro ně skutečným přínosem a ještě zvýší zájem o toto řešení. To v sobě spojuje funkčnost, příznivou cenu a v neposlední řadě i nezvykle širokou výbavu v oblasti datových převodů.

 

ZW3D 2017 přichází s upraveným uživatelským rozhraním, které nabídne možnost uložení a opětovného načtení základního nastavení jednotek a zobrazených funkcí. Nově byly přidány fyzikální atributy, s jejichž pomocí lze snadno zjistit základní fyzikální vlastnosti nejen jednotlivých dílců, ale i celé sestavy a tu je následně možné dále porovnávat např. se sestavou původní. Výrazného vylepšení se dočkal správce rovnic, který nyní umožňuje: snazší definování proměnných, vytváření zcela nových typů proměnných (do kterých lze zahrnout nejen čísla, ale i text), načítání proměnných z tabulky v Excelu nebo z kót přímo na modelu. Nové možnosti dynamického řezu usnadní a zpřehlední práci s komplikovaným modelem nebo sestavami.
Úplnou novinkou je možnost načítat PMI data z jiných CAD softwarů, jako jsou CATIA, NX či Creo. Aktualizováno bylo prostředí 2D skici, ve které lze vytvářet navzájem zavazbené bloky, které poskytují jednodušší a rychlejší úpravu vytvářené geometrie. Novinkou je také možnost zobrazit strom historie, což umožňuje přehledněji vytvářet skicu již na částečně vytvořeném 3D modelu. Vylepšení se dočkaly funkce z řady Direct Edit, tedy funkce pro úpravu importovaných modelů z jiných CAD řešení bez historie. Nyní zde můžeme upravovat i složitou a komplexní geometrii. Výrazných změn se dočkal také model pro navrhování plechových dílů, kde jsou nyní k dispozici: nové parametry délky, nové typy S-ohybů a přírub, nové řezy, skrze plechové díly. Nedílnou součástí každé nové verze ZW3D je také aktualizace jádra převodníků pro práci s nejnovějšími typy všech běžně používaných formátů. Více o CAD řešení ZW3D a 30denní demo zdarma najdete na www.t-cad.cz.

Jan Rajal, technology support

 
Publikováno: 27. 3. 2017 | Počet zobrazení: 1606 článek mě zaujal 344
Zaujal Vás tento článek?
Ano