asseco Aimtec murr

Rychlejší generování přesných lisovacích sil

Úspěch elektromechanických servopohonů v sortimentu TOX®-ElectricDrive pokračuje i nadále! Je tomu už dávno, kdy elektromechanické servopohony od společnosti TOX® Pressotechnik GmbH & Co. KG z německého Weingartenu způsobily doslova bouři v mnoha oblastech průmyslového využití. A tak i teď o sobě dává opět vědět s novým typem řady TOX®-ElectricDrive EX-F!

 

Na základě léty prověřeného konceptu základních komponent, jako je planetární závitové vřeteno přímo poháněné motorem, se inženýrům podařilo vyvinout velmi kompaktní, stejně jako extrémně rychlé elektromechanické servopohony, a to navzdory větším celkovým rozměrům. Tento typ EX-F se tak vyznačuje velmi vysokou hustotou výkonu (i přes větší rozměry i kratší ochlazovací časy, což má za následek zvýšení cyklových časů), konzistentním designem pro nepřetržitý provoz a integrovaným vysoce přesným měřením síly.
Celkem 5 typů velikostí pokrývá širokou škálu aplikací: od typu EX-F 005 (s maximální rychlostí pístu 800 mm/s a s nominální silou 5 kN lisování nebo 3 kN tažení) až po EX-F 100 (s maximální rychlostí pístu 300 mm/s a s nominální silou 100 kN lisování a 30 kN tažení. Všechny typy této řady mohou být krátkodobě přetíženy až o 10 % maximálního výkonu. Polohovací / opakovací přesnost je v rozsahu ± 0,01mm! Mohou být dodány s celkovým zdvihem 150 nebo 300 mm, speciální provedení zdvihu je na vyžádání. Další možností je způsob krytování až IP65, automatické mazání pohonu. Pohonné jednotky jsou dodávány jako ready-to-install systém, včetně regulátoru a kabelů.
Servopohony TOX®-ElectricDrive EX-F jsou vhodné pro všechny výrobní a montážní aplikace, které vyžadují přesné a rychlé dosažení dané lisovací síly, jako jsou např. zalisování funkčních dílu, klinčování, přesné lisování, apod.

Ing. Michal Mraček, Area Sales Manager TOX® Pressotechnik

 
Publikováno: 28. 3. 2017 | Počet zobrazení: 1664 článek mě zaujal 353
Zaujal Vás tento článek?
Ano