asseco Aimtec murr

Vstřikovací lis dodává 160 l v jednom záběru

Na veletrhu K2016 představila německá firma Ettlinger Kunstoffmaschinen novou řadu vstřikovacích lisů, které jsou vhodné pro svazky dodávající při jednom vstřiku taveniny až 160 litrů (160 000 cm³). Charakteristickým rysem těchto strojů je strukturální oddělení zpracování taveniny a vstřikovací jednotky, což je činí mnohem energeticky účinnější než konvenční stroje.

 
Řada velkých dvoustupňových vstřikolisů SRM pokrývá rozsah upínací síly od 2000 do 30 000 kN a požadované vstřikované objemy od 5 do 160 l (5000 až 160 000 cm³). Jsou určeny k výrobě tvarovaných výrobků od hmotnosti 1 kg výš s tloušťkou stěn větší než 2 mm. Typické aplikace zahrnují výrobu plastových palet, armatury, šachty na odpadní vody z čistého, regenerovaného nebo recyklovaného materiálu. Oddělení zpracování taveniny a vstřikovací jednotky ve všech verzích řady SRM, typický konstrukční rys těchto strojů umožňuje, že relativně malá vytlačovací jednotka zpracovává plasticizovaný materiál, zatímco oddělená pístová jednotka vstřikuje taveniny do formy. Tím může na jeden záběr dodávat velké objemy materiálu, které mají být zpracovány s vysokou kvalitou taveniny, ale za použití nižší upínací síly v uzavírací jednotce. Malá velikost jednotek znamená, že mohou být vybaveny způsobem odpovídajícím jednotkám této kategorie, které spotřebovávají až o 60 % méně energie než u obdobných konvenčních vstřikovacích lisů konkurenčních řešení. Kromě toho kombinace kompaktní plastifikační jednotky a krátké uzavírací jednotky vede k tomu, že zařízení je kompaktnější a v poměru k požadovanému objemu výroby vyžaduje pro instalaci podstatně menší podlahovou plochu.
Další výhodou strojů této řady je, že umožňují i zpracování vysoce kontaminovaných tavenin, které transformuje do velkých, těžkých a přesto vysoce kvalitních výlisků díky integraci ERF filtru taveniny po proudu z plastifikační jednotky a dalšího protiproudu od vstřikovací jednotky SRM stroje.
 
Publikováno: 28. 3. 2017 | Počet zobrazení: 1663 článek mě zaujal 382
Zaujal Vás tento článek?
Ano