asseco Aimtec murr

Opel představí sportovnější Insignii

Před ženevským autosalonem naznačují automobilky, jaké skvosty odhalí v březnu ve světových či evropských premiérách. Opel např. přichází s druhou generací modelu Insignia Sports Tourer, jejíž dynamické linie jsou inspirované studií Monza.

 
Jde o velké a prostorné kupé, vlajkovou loď automobilky, které nyní disponuje o 100 l větším zavazadlovým prostorem s celkovým objemem 1640 l, a mnoha hi-tech technologiemi, jako např. LED světlomety IntelliLux, moderními asistenčními systémy nebo head-up displejem, a jak uvádí výrobce, i prvotřídní konektivitou s novými funkcemi telematického systému OnStar.
Nová vlajková loď Opelu má být o 200 kg lehčí oproti první generaci a bude k dispozici se škálou turbodmychadlem přeplňovaných zážehových i vznětových motorů s přímým vstřikováním paliva. Absolutní novinkou pro verze s pohonem všech kol je efektivní 8stupňová automatická převodovka. Inteligentní pohon všech kol disponuje funkcí vektorování točivého momentu, kde dvě elektricky ovládané multilamelové spojky nahrazují tradiční diferenciál zadní nápravy a zabezpečují přesné individuální rozdělování točivého momentu na jednotlivá kola zadní nápravy bez ohledu na povrch silnice. Tato koncepce umožňuje aktivní přerozdělování točivého momentu na jednotlivá kola, systém redukuje nedotáčivost a umožní přesnější ovládání vozu.
 
Publikováno: 28. 3. 2017 | Počet zobrazení: 1636 článek mě zaujal 360
Zaujal Vás tento článek?
Ano