asseco Aimtec murr

Koncept C-Aircross představuje moderní SUV

Do Ženevy se chystá i automobilka Citroën se studií odvážného vozu C-Aircross Concept, který má být předznamenávající vizí značky Citroën do segmentu SUV. 

 
Novinka C-Aircrocc Concept se odlišuje od běžných modelů SUV výrazným vzhledem. Ale i při kompaktních rozměrech (délka 415 cm, šířka 174 cm, výška 163 cm), díky střídání hladkých ploch s grafickými prvky, působí robustně a energicky. Zajímavostí je otevíraní předních a zadních dveří proti sobě. Interiér je vzdušný s jednoduchou palubní deskou. Díky sedadlům, která jakoby byla zavěšena ve vzduchu, působí velmi prostorově. Jednoramenný volant doplňuje větší „head-up“ lišta s informacemi v zorném poli řidiče. Uprostřed palubní desky trůní velký dotykový 12palcový displej se specifickou grafikou. Informace, které řidič potřebuje k řízení, jsou navíc promítány do jeho zorného pole na široký pás na čelním skle. Klasická vnější zpětná zrcátka nahradily dvě boční kamery, jejichž záběry jsou promítány na místo vnitřního zpětného zrcátka. K dispozici je také indukční nabíjení chytrých telefonů a hyperkonektivita.
Vůz je vybaven inteligentním a intuitivním rozhraním člověk/stroj. Řidič i spolucestující mají přístup k řadě funkcí prostřednictvím centrálního displeje. K dalším inteligentním technologiím patří např. systém Grip Control, který zlepšuje pohyblivost vozu na nezpevněných cestách.
 
Publikováno: 28. 3. 2017 | Počet zobrazení: 1535 článek mě zaujal 324
Zaujal Vás tento článek?
Ano