asseco Aimtec murr

Partner pro spolehlivé měřicí technologie a náročná měření průtoků

Společnost KEM, kterou pro Českou republiku zastupuje BIBUS s.r.o., má více než 45 let zkušeností v oblasti měření průtoků spolu s inovací produktů a vývojem výrobků podle požadavků zákazníků.

 

Základem našeho úspěchu jsou výrobky nejvyšší třídy a individuální servis. Trvalá přítomnost v různých odvětvích průmyslu a zaměření se na potřeby našich klientů nám umožňují vyrábět vysoce kvalitní, spolehlivé a technologicky vyspělé výrobky udržující trvalý proces vývoje a růstu.
Společnost KEM (Küppers Elektromechanik GmbH) byla založena v roce 1965 a specializuje se na technologie měření průtoků. Aby byla společnost KEM neustále inovačním a spolehlivým partnerem, trvale dohlíží na nové procesy a optimalizuje je. Naší nejvyšší prioritou jsou podrobné konzultace, individuální řešení a blízkost k zákazníkům.

Vývoj a výroba
Každoročně společnost KEM investuje do konstrukce, vývoje a montáže. Kromě toho používá specializovaný software, jako jsou komplexní systémy CAD a FEM pro konstrukci a simulaci výrobků, přičemž pro dosažení efektivní výroby průtokoměrů využívá nejmodernější CNC zpracovatelská centra.

Řízení kvality
Od roku 1994 má firma zaveden certifikovaný systém řízení kvality podle normy DIN EN ISO 9001. V našich dokumentovaných procesech se důsledně dodržují předpisy o ochraně životního prostředí a ochraně zaměstnanců prostřednictvím zvláštních požadavků na to, aby byly naše výrobky certifikovány podle norem ATEX, CSA a UL.

Aplikace hmotnostního průtokoměru - Testování v lakovacím okruhu
Zákazník potřebuje do oběhové soustavy lakovacího okruhu instalovat systém měření průtoku za účelem testování všech aspektů tohoto systému. Tento systém se používá k testování různých materiálů od různých výrobců nátěrových hmot (na bázi vody, rozpouštědla, s vysokým obsahem plniv atd.), k testování různých čerpadel, regulátorů, akumulátorů, průtokoměrů a ventilů. Výsledky laboratorního testování mohou určit, jak tyto různé nátěrové hmoty reagují v rámci smyčky cirkulačního potrubí, včetně tlakové ztráty, viskozity, teploty a mnoha dalších parametrů.

Dodaný výrobek
TCM-28K Coriolisův průtokoměr

Požadavky
Cílem bylo najít měřidlo, které by zvládlo všechny různé materiály, které by byly použity a testovány v rámci tohoto systému. Průtokoměr musí zvládnout rozsah od nízkých až po vysoké průtoky. Je třeba snadné oplachování, minimální tlaková ztráta a k tomu je nutná vysoká přesnost měření.

Řešení
Po zvážení různých možností bylo řešení jednoznačné. Hodnotili jsme různé objemové průtokoměry, ale vyloučili jsme je z důvodu uvažované tlakové ztráty, opotřebení pohyblivých částí při použití s určitými barvami (s vysokým obsahem plniv), hluku při vyšších průtocích i vzhledem k výstupním údajům, které přístroj nabízí. Hmotnostní průtokoměr Tricor byl vybrán pro přesnost, snadné nastavení a čištění, nízké tlakové ztráty, a protože je možné kromě průtoku měřit i celkovou hustotu materiálu a teplotu.
Teoreticky jakýkoliv materiál, který by bylo možné nechat cirkulovat v tomto systému, může být také měřen prostřednictvím tohoto přístroje.

Výsledky
Výsledkem je zdokonalení výroby, kdy jeden průtokoměr je schopen snadno zvládnout mnoho různých materiálů, které jsou do testovací smyčky vpuštěné. Toto řešení poskytuje přesné měření různých materiálů od různých výrobců.

Ing. Vladimír Duchoň
www.bibus.cz

 
Publikováno: 2. 5. 2017 | Počet zobrazení: 1870 článek mě zaujal 356
Zaujal Vás tento článek?
Ano