asseco Aimtec murr

FOR INDUSTRY a jeho souputníci

Druhý květnový týden bude areál pražského výstaviště v Letňanech hostit kolekci průmyslových veletrhů FOR INDUSTRY, FOR WELD, FOR SURFACE a FOR ENERGO Smart doplněných o výstavy FOR LOGISTIC a FOR IFOSYS. Představí se na nich průmyslová technika, řešení a služby zaměřené na oblast výroby, svařování, povrchových úprav, energetiky, logistiky a informačních systémů.

 
Největší veletržní areál v hlavním městě prošel za poslední roky rozsáhlou modernizací výstavních hal i zázemí, aby mohl nabídnout důstojné prostředí pro velké akce, jaké reprezentují např. nadcházející průmyslové veletrhy. Jejich vlajkovou lodí je tradičně FOR INDUSTRY - mezinárodní veletrh strojírenských technologií, který se letos koná již po šestnácté. Moderní výrobní technika a progresivní technologie v oblasti strojírenské výroby i navazujících oborů budou na veletrhu zastoupeny praktickými ukázkami, podpořenými i bohatým doprovodným programem. Kromě strojírenských firem budou zastoupeni i dodavatelé z oborů robotizace, manipulace, měření či průmyslového značení. Fórum Výroba nové generace se zaměřuje zejména na témata spojená s fenoménem Průmysl 4.0 či novým trendem v kooperaci lidí s roboty. Vrací se také konference a největší výstava trendů v oboru 3D tisku v ČR - 3Dexpo. Pořadatelé neopomenuli ani na problematiku nedostatku pracovníků pro výrobní podniky - propojení poptávky s nabídkou reflektuje nový veletrh pracovních příležitostí FOR JOBS.
FOR WELD, který se vrací k dvouletému cyklu, představí nejen novinky ve  svařování, ale i dalších souvisejících technologií z oblasti spojování a dělení materiálů, tzn. lepení, pájení, tepelné zpracování materiálů, apod. S tím úzce souvisí i problematika povrchových úprav, na kterou je zaměřen další z navazujících veletrhů FOR SURFACE.
Veletrh FOR LOGISTIC, který se letos naopak nově zařadil do každoročního kalendáře, se tradičně soustřeďuje na zmapování možností efektivního fungování logistického procesu. Zkracující se životní cykly výrobku, zvyšují požadavky na fungování celého logistického řetězce a právě moderní technika a technologie pro logistická řešení může firmám zapojeným do logistických operací práci výrazně usnadnit.
Po loňské premiéře je novou součástí průmyslových veletrhů FOR INFOSYS, jehož doménou jsou informační technologie zaměřené na výrobní sektor. ERP systémy již nejsou doménou velkých firem a provázanost všech výrobních procesů s jejich elektronickým řízením a dokumentací je dnes elementární podmínkou úspěchu. V rámci tohoto veletrhu představí své novinky dodavatelé programového vybavení pro výrobní technologie, simulační systémy, správu dat, plánování výroby a management kvality i počítačem podporované konstruování. 
Integrovanou součástí veletrhu bude i doprovodný program během všech čtyř výstavních dnů. Zahrnuje např. již 3. ročník mezinárodního ENERGO SUMMITu, zaměřený mj. na chytré využití energie a problematiku elektromobility, včetně jejího začlenění do konceptu Smart City, pojetí budovy jako aktivního prvku energetické soustavy či prosazování bezdrátové komunikační technologie v energetice.
Poprvé letos proběhne akce Lídří českého exportu, které se zúčastní i představitelé české vlády, i další novinka: unikátní formát Dynamického autosalonu, který umožní návštěvníkům uvažujícím o nákupu vozu prohlédnout si, porovnat a vyzkoušet na jednom místě širokou paletu značek a modelů.
Podrobnější informace jsou k dispozici na webových stránkách pražských průmyslových veletrhů, které se vyplatí navštívit i z dalšího důvodu: při včasné registraci nabízejí pořadatelé zástupcům průmyslových firem bezplatný vstup na veletrh.
 
Publikováno: 25. 5. 2017 | Počet zobrazení: 1892 článek mě zaujal 420
Zaujal Vás tento článek?
Ano